Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan een goede systeem- of spiegelreflexcamera die je hebt voorzien van de juiste lenzen. Lenzen bieden vaak niet alleen een helpende hand bij het fotograferen, denk aan het opheffen van trillingen, maar dragen ook bij aan de kwaliteit van de foto. Een lens is een complexe toevoeging aan je fotocamera. Elke lens heeft specifieke kenmerken en als professioneel fotograaf (in wording) is het handig dat je hiermee bekend bent.

 

Verschillende soorten lenzen

Een objectief zorgt ervoor dat de kwaliteit van de foto wordt vergroot. Hierbij is het dan in eerste instantie wel belangrijk dat je het juiste objectief kiest voor je fotocamera. De brandpuntsafstand is hierbij een belangrijk gegeven, omdat deze het soort lens bepaalt dat je gaat gebruiken. De brandpuntsafstand geeft in millimeters de afstand tussen de eerste lichtinval en het punt waar alle lichtinvallen samenkomen aan. Des te groter de afstand, des te dichtbij het object dat je wilt fotograferen kan worden gehaald. Een telelens heeft bijvoorbeeld een brandpuntsafstand van meer dan 50 millimeter, terwijl een groothoeklens een afstand van minder dan 50 millimeter heeft. Wil je verre objecten fotograferen, dan zul je dus een telelens moeten aanschaffen.

 

Lenzen ter stabilisatie

Onze handen, maar ook wind of andere weerselementen kunnen voor trillingen zorgen die de foto onscherp maken of bepaalde elementen op de foto niet goed vastleggen. Om deze trillingen op te vangen, zijn er verschillende soorten lenzen beschikbaar. Dit zijn doorgaans vrij prijzige objectieven en je zult jezelf dus goed moeten afvragen in hoeverre het aanschaffen van zo’n lens noodzakelijk is. Gebruik je de lens voor een enkele gelegenheid, dan is het wellicht verstandiger een lens te lenen van iemand anders.

 

Lenzen met en zonder autofocus

Met enkele uitzondering heeft elke lens wel een autofocus functie. De meeste fotografen zullen gewoon de auto focus feature willen gebruiken. Hetgeen je vast wilt leggen wordt dan automatisch goed weergegeven, maar mocht je de focus handmatig willen instellen, dan is dat ook gewoon mogelijk. De meeste lenzen hebben namelijk een functie om de autofocus tijdelijk uit te schakelen. Met de auto focus feature regel je zowel de interne als externe focus. Bij de interne focus verschuift de lens niet, terwijl dit bij de externe focus wel het geval is.

Deze drie eigenschappen van een objectief zijn mede bepalend voor de kwaliteit van je foto’s. Let er wel op dat je altijd de juiste lens koopt voor de foto’s die je wilt nemen.

 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments