Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het enorm belangrijk dat je een visum aanvraagt. Een visum is namelijk een tijdelijke verblijfsvergunning en met een visum kun je een land op een legale manier betreden. Landen willen graag toezicht houden op wie het land betreedt en voor hoelang een persoon verblijft in het land. Als je zonder een geldig visum een land wilt betreden, dan kan je daarvoor gestraft worden. In veel landen is het namelijk een misdrijf en daar kunnen celstraffen op staan. Het is daarom enorm belangrijk om altijd een visum aan te vragen, maar hoe doe je dat precies? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Wat heb je nodig?

Wat je precies nodig hebt voor het aanvragen van een visum verschilt per land. De meeste landen willen natuurlijk een kopie van je paspoort hebben en ook weten wat je huidige adresgegevens zijn. Daarnaast wilt een land ook weten voor hoelang je in het land verblijft, waar je in het land verblijft en met wat voor intenties je het land gaat bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld een vakantie zijn, maar ook als je voor zaken een bepaald land gaat bezoeken moet je dit opgeven. 

Via het internet aanvragen 

Een visum kan je in de meeste gevallen via het internet aanvragen. Dit kan dan op de website van de ambassade van dat land, maar ook zijn er tussenpartijen zoals visum-legalisatie actief waar jij een visum kan aanvragen. Deze tussenpartijen gaan dan voor jou een verzoek indienen bij het land waar jij naartoe wilt reizen. Dit is vrijwel altijd de makkelijkste manier om een visum aan te vragen en binnen enkele weken weet je al of je visum is goedgekeurd. Houd er wel rekening mee dat dit soms erg lang kan duren en vraag daarom altijd op tijd een visum aan. 

 

Bezoek de ambassade 

Je kan ook een visum aanvragen bij de ambassade, maar dan moet je daarvoor wel de ambassade bezoeken. Dit kan bij vrijwel iedere ambassade dus ook als je een e visum thailand aanvragen wilt kan je bij de Thaise ambassade terecht. Soms wordt je aanvraag zelfs sneller behandelt als jezelf naar de ambassade toe gaat en weet je dus ook sneller of je visum wordt goedgekeurd. Houd er wel rekening mee dat je bij de ambassade vaak duurder uit bent dan bij een tussenpartij. 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments