Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Wat zijn ontwikkel assessments en wat zijn selectie assessments?

Als je voor het eerst een assessment moet gaan doen zal je je afvragen wat het precies inhoudt. Wat kan je verwachten en waarop moet je je voorbereiden? Eenvoudige uitleg van een assessment is dat het een aantal test zijn die je beeld proberen te geven of jij wel geschikt bent voor de functie. Je kan het in principe zien als een voorspelling. Deze testen kunnen uit allerlei opdrachten bestaan, zoals presentaties tot het meten van fysieke reactievermogens.

Zijn assessments moment opnames?

Kan je wel binnen een test, een assessment, bepalen of iemand wel of niet geschikt is voor een functie? Het klopt dat dit vooral een momentopname is en hangt van vele invloeden af. Hoe je je voelt op de dag van het assessment kan veel invloed hebben op de uitslag. Heb je het net uitgemaakt met je vriend of vriendin of heeft er een sterfgeval plaatsgevonden in de familie? Dit zijn zaken die invloed kunnen hebben op het assessment. Zodra vervelende gebeurtenissen je overkomen op de dag van het assessment kan je het beter afzeggen.

Wat is een ontwikkel assessment?

Je hebt aardig wat soorten assessments, maar de meest bekende zijn wel de ontwikkel en selectie assessments. Zo is een ontwikkel assessment bedoeld om jouw ontwikkelpunten te leren kennen. Vaak start dit assessment vanuit jouw eigen persoonlijkheid. Men kijkt hier niet alleen naar wat de werkgever nodig heeft, maar ook wat jou als werknemer blij maakt. Een ontwikkel assessment kan fijn zijn, omdat je samen met de assessor op zoek gaat naar waar jouw kwaliteiten en mogelijkheden zich bevinden. Waar kan je meer uithalen en waar kan jij je potentie volledig benutten? Zodoende kan je ook zelf in gaan zien waarom je met plezier naar je werk gaat en waarom ook niet.

Wat is een selectie assessment?

Als je solliciteert voor een hele specifieke vacature en hoog bent opgeleid dan moet je in de meeste gevallen een selectie assessment afleggen. Dit is puur om te kijken of je wel echt geschikt bent voor de job. De werkgever wil van het assessmentbureau weten of jij wel past bij de baan en of je de kwaliteiten die vereist zijn in je hebt. Het assessmentbureau komt met een positief of negatief advies die onder vier categorieën vallen. Eén, het is positief. Twee, het is positief mits… Derde, negatief, tenzij… en vierde negatief advies. Veel van de adviezen die deze bureaus geven zijn in de tweede en derde categorie. 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Hoe ga je om met een traumatische ervaring?

Een traumatische ervaring kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Het duurt...

Visum weetjes als je naar Suriname reist

Door de pandemie is het voor reizigers af te raden om verre reizen te...

Meer smaak met restaurantwijnen

De feestdagen komen er binnenkort weer aan, je wilt dan natuurlijk een lekker wijntje...

Meer plezier in bed: dit kan je doen

Een lange relatie kan als gevolg hebben dat de slaapkamer een steeds minder spannendere...

Een Parajumpers jas kopen

Wil je een jas kopen van een bekend merk? Dan kun je overwegen om...

Wat zijn ontwikkel assessments en wat zijn selectie assessments?

Als je voor het eerst een assessment moet gaan doen zal je je afvragen...

Categorieën

Comments