Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

CBD olie aan je kat geven? Dit moet je weten! 

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van CBD olie. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Daarom is het toedienen van CBD olie bij huisdieren, zoals katten, steeds populairder. Het geven van CBD olie aan je kat kan grote voordelen voor het diertje hebben, maar er zijn ook een aantal zaken waar je goed op moet letten voordat je hieraan begint! De belangrijkste aandachtspunten zijn in dit blog verwerkt, zodat jij goed voorbereid begint met deze vorm van natuurlijke suppletie voor je kat.

Hoe wordt CBD olie voor katten gemaakt?

CBD olie voor katten wordt op een wat andere manier gemaakt dan de olie voor mensen. 

De principes van het maakproces zijn wel hetzelfde: een CBD-extract wordt gemengd met een plantaardige (of dierlijke) oliesoort. Waar CBD oliën voor mensen vaak hennepzaadolie als basisolie bevat, is dit voor katten veelal een visolie. Meestal wordt hier zalm-, haring- of sardineolie voor gebruikt.

De hoeveelheid CBD voor je kat

Een ander belangrijk verschil tussen de CBD olie kat en de CBD olie voor jezelf als mens, is dat er minder CBD in de CBD olie voor katten zit. Dit komt doordat katten veel lichter zijn dan mensen en daarom ook een veel lagere concentratie CBD nodig hebben om een positief effect te kunnen ervaren. Daarom zit er in de meeste CBD oliën voor katten zo’n één tot vier procent CBD. Maar welk percentage CBD is geschikt voor jouw kat? 

Hierbij kun je de volgende maatstaf aanhouden:

  1. Heeft je kat een lichaamsgewicht van 1 tot 3 kilo? Houd dan een percentage van 1 à 2% CBD aan

  2. Heeft jouw kat een lichaamsgewicht van 3 kilo of zwaarder? Kies dan voor CBD olie van 2 tot 4%. 

Je kat CBD olie geven

Waar mensen CBD olie vaak gebruiken door een paar druppeltjes onder de tong te leggen, of kiezen voor een CBD pasta die gemakkelijk in gebruik is, is dit voor katten een minder praktische oplossing. Hierbij heb je meer kans op morsen, nagels in je arm en/of tanden in je vingers. Een betere aanpak is om de CBD druppels op te lossen in het kattenvoer. Zorg er wel voor dat je kat de gehele bak leeg eet. Je kunt je kat hier een handje bij helpen door je kat een heel klein beetje minder voer te geven dan je normaliter zou doen. Zo zal je kat minder snel restjes voeding in de bak achterlaten.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Huis ontruimen van de woning van een overleden persoon

Wanneer een geliefd persoon is overleden moet zijn of haar huis ontruimd worden zodat de...

Zet aaltjes tegen emelten in. Daar knapt je gazon...

Vertoont je gazon ineens gele, bruine of zelfs kale plekken? Dan is de kans...

Muizen? Probeer deze tips!

Een van de eerste stappen bij het voorkomen van een muizenplaag is het opsporen...

Categorieën

Comments