Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Chiropractie als alternatieve geneeswijze

In Nederland hebben ruim 2 miljoen dagelijks last van nek en rug klachten. Wanneer dit niet tijdig behandeld wordt kan dit voor ernstige problemen zorgen. Een alternatieve behandelingsmethode die in Nederland steeds meer aan populariteit wint is chiropractie. Ervaar jij ook rug en nek klachten? Wellicht is een chiropractor de oplossing voor jou. In dit artikel lees je meer over deze alternatieve geneeswijze.

Wat is chiropractie?

Chiropractie richt zich op specifieke lichamelijke klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom, het zenuwstelsel of spieren en gewrichten. Het gaat hierbij dus vaak om nek of rugklachten. Een chiropractor hanteert meerdere methodes om te zorgen dat je weer pijnloos door het leven kan. 

Hoe gaat een chiropractor te werk?

Wanneer je het werk van een chiropractor overweegt zal deze eerst een consult met je aangaan. In dit consult geef je aan wat voor klachten je ervaart, en zal de chiropractor ook een lichamelijk onderzoek doen. Tevens nemen sommige chiropractoren ook orthopedische of neurologische tests bij je af. Na dit consult, wat vaak in nauwe samenwerking staat met andere doktoren of specialisten, volgt een advies van de chiropractor. De uitkomst hiervan is dat de chiropractor een behandeling met je aangaat of je doorverwijst naar de huisarts voor een nader onderzoek. 

Het werk van een chiropractor bestaat uit het kraken, ook wel manipulatie genoemd. Een manipulatie is een snelle maar gecontroleerde rek beweging. Dit zorgt ervoor dat de communicatiestoornis tussen de gewrichten in de wervelkolom en het zenuwstelsel worden gestopt. De term kraken komt van het geluid wat wordt veroorzaakt door de manipulatie. Dit geluid wordt veroorzaakt doordat er luchtbellen ontstaan tussen de gewrichtsvlakken. Dit is geheel onschuldig en pijnloos.  Een chiropractor kijk naast de wervelkolom ook naar het gehele lichaam. De behandeling van een chiropractor zal de pijnlijke gewrichten, maar ook de gespannen spieren eromheen aanpakken. Dit geheel verlicht de pijn. 

Chiropractie MoveWell

Bij het kiezen van een chiropractor is het natuurlijk belangrijk dat je je goed voelt bij de behandeling en behandelaar. Daarnaast is het verstandig om van tevoren research doen over de praktijk. Een bekende en gespecialiseerde praktijk is MoveWell. MoveWell heeft verschillende locaties, zoals een chiropractie Hilversum, Blaricum en Weesp. Naast de chiropractische behandelingen kun je bij MoveWell ook terecht voor een moderne vorm van rugrevalidatie. Deze revalidatie focust zich specifiek op de kleine en kwetsbare spieren van de onderrug. Tevens werken zij via een 3 stappen plan, waar volgens het principe mobiliseren, stabiliseren en functioneren een plan wordt opgesteld. Kortom, heb jij last van rug, nek of stabiliteits klachten dan is het misschien een goed idee om een chiropractor te overwegen. Wie weet zijn je klachten snel verleden tijd!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments