Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Hoe krijg ik de beste lening?

Wanneer we in een financieel lastige situatie zitten, kan er wel een lening gebruikt worden. Er wordt dan geld geleend, wat later weer wordt terugbetaald. Een lening aanvragen kan op veel verschillende plekken, maar wat zit er nou eigenlijk aan vast? En hoe doet iemand dat met BKR? Hier staan de antwoorden op die vragen.

Soorten leningen

De eerste stap is om te beslissen welke lening het beste past bij de situatie. Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening wordt er een bedrag geleend voor een vooraf vastgestelde periode. Het geleende bedrag wordt dan in één keer op de rekening gestort. Persoonlijke leningen worden vooral gebruikt voor grotere aankopen, bijvoorbeeld voor het kopen van een nieuwe auto. Bij deze lening is er zekerheid, omdat er een vaste rente aan vast zit. Er is meteen duidelijk hoeveel er terugbetaalt moet worden in een bepaalde periode om de lening af te lossen. Hier komt niks meer bij.

Doorlopend krediet is, zoals de naam al doet denken, doorlopend. Er wordt vooraf een kredietlimiet vastgesteld, waar niet overheen kan worden geleend. Alles onder de limiet kan wel worden opgenomen, wanneer er ook maar geld nodig is. Doorlopend krediet is dus een erg flexibele vorm van geld lenen. Alleen over het opgenomen geld wordt rente betaald, al kan deze rente wel hoger of lager worden tijdens de looptijd. Deze soort lening is vooral goed om wat geld achter de hand te hebben.

Hoeveelheid geld

De volgende stap is om te kijken naar hoeveel geld er geleend kan worden. Dit kan gemakkelijk worden berekend met een rekentool op het internet. Hierbij wordt gekeken naar het bruto maand inkomen, de huissituatie, de hypotheek en of er sprake is van een koop- of huurhuis. Met deze informatie kan er dan weer gezocht worden naar de beste lening. Het is wel belangrijk om een beetje onderzoek te doen, zodat de beste deals en het minste rente gevonden kan worden. Goedkoop lenen is natuurlijk van belang, omdat er dan minder geld terugbetaald hoeft te worden. Bij de lening verstrekker kunnen er documenten gedownload en ingevuld worden en dan is de lening zo goed als rond!

Geld lenen met BKR

Hoe kan iemand geld lenen met BKR? BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Hier worden leningen en achterstanden bij gehouden, zodat geldverstrekkers weten of iemand de lening wel terug kan en gaat betalen. Kredieten van meer dan €250 die langer dan één maand lopen, staan hier geregistreerd. Studieschulden en hypotheken worden er niet bij inbegrepen. Wanneer er een betaling mist, zal de BKR een melding krijgen en deze persoon een codering geven. De codering zorgt ervoor dat er geen nieuwe lening afgesloten kan worden. Ben jij dus één keer een klein bedrag vergeten terug te betalen? Dan kan een lening aanvragen moeilijk of zelfs onmogelijk worden. Een perspectief lening kan hierop het antwoord zijn.

Door de bovenstaande stappen te volgen, kan vrijwel iedereen een lening aanvragen. Het kan wat ontmoedigend zijn in het begin, maar eigenlijk is het niet zo complex als mensen soms denken.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Hoe ga je om met een traumatische ervaring?

Een traumatische ervaring kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Het duurt...

Visum weetjes als je naar Suriname reist

Door de pandemie is het voor reizigers af te raden om verre reizen te...

Meer smaak met restaurantwijnen

De feestdagen komen er binnenkort weer aan, je wilt dan natuurlijk een lekker wijntje...

Meer plezier in bed: dit kan je doen

Een lange relatie kan als gevolg hebben dat de slaapkamer een steeds minder spannendere...

Een Parajumpers jas kopen

Wil je een jas kopen van een bekend merk? Dan kun je overwegen om...

Wat zijn ontwikkel assessments en wat zijn selectie assessments?

Als je voor het eerst een assessment moet gaan doen zal je je afvragen...

Categorieën

Comments