Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Container huren? Daarom doe ik dat!

Een paar jaar geleden ging ik verhuizen. Een verhuizing is natuurlijk een prima reden om eens grondig door je spullen te gaan. Veel van mijn inmiddels aftandse meubels moesten weg. Daarnaast moest ik het huis natuurlijk netjes opleveren met de vloer eruit en de gordijnen eraf. In mijn nieuwe huis moest ik helaas behang krabben. Kortom: binnen de kortste keren had ik een grote stapel afval om me heen. Wat nu? Nou, één ding kan ik je vertellen: ik wist nog niet dat een container huren één van mijn opties was. Welnee, ik pakte dat een stuk ingewikkelder aan.

Alles in mijn oude auto

Een container huren. Tijdens mijn verhuizing ben ik helaas niet op dat geweldige idee gekomen. Nee, in plaats daarvan laadde ik al mijn afval zoveel mogelijk in mijn oude auto. Ik bracht het hoogstpersoonlijk zelf naar het gemeente depot. Ik kan je vertellen dat daar heel veel tijd in ging zitten. Mijn auto is niet groot en het gemeentedepot is ook nog eens wat verder weg. Ik heb ben heel wat keren op en neer gereden. En dan was er natuurlijk ook nog het grotere spul dat niet eens in mijn auto paste. Toen heb ik een aanhangwagen moeten huren. Tja, achteraf gezien had dat allemaal veel makkelijker gekund. Voor een volgende verhuizing weet ik het nu al: ik ga een container huren.

Container huren: makkelijk van je afval af

Het leek me eerst een gedoe, een container huren, maar dat is het echt niet. De verhuurder zet de container op de door jou gewenste plek en hij haalt hem, vol, weer op. Ideaal dus. Je mag een container ook gewoon op een parkeerplek neerzetten. Meestal mag je hem drie maanden laten staan. Mits het andere verkeer er geen last van heeft, natuurlijk. Als je voor jouw buurt een parkeervergunning nodig hebt, dan heb je die ook nodig voor de container. Daarnaast is het wel handig om te weten dat je containers kunt huren voor verschillende soorten afval. Net als in onze kleine prullenbakjes moet het grove afval ook gescheiden worden. Dat is op zich niet erg want afval containers kun je in grote en kleine maten huren zodat je voor elk afval een container paraat hebt. Het is bovendien relatief goedkoop. Ik zelf denk dan aan de tijd die ik me had kunnen besparen met het heen en weer rijden. Om het over het geld voor het huren van de aanhangwagen maar niet te hebben. Dus ja, ik weet wat ik ga doen de volgende keer: een container huren!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Wat is underlayment?

Bij een verbouwing komt meer kijken dan de meeste mensen op voorhand denken. Daarom...

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Categorieën

Comments