Ik organiseerde een nieuwjaarsborrel!

0
145

Eens in de zoveel tijd organiseer ik eens een feestje. Niet omdat ik jarig ben of omdat ik geslaagd ben, maar gewoon omdat ik het heerlijk vind om al mijn vrienden bij elkaar te hebben. Het is namelijk geen geheim dat het ontzettend lastig is om mijn hele vriendengroep bij elkaar te krijgen, iedereen heeft altijd wel een andere afspraak. Maar wonderbaarlijk genoeg lukt het ze altijd om een avond vrij te maken als ik beloof dat ik de heleboel organiseer. Want ook zij weten dat een feestje bij mij thuis een gezellige avond belooft. En dit is natuurlijk nog beter als ze er zelfs niks voor hoeven te doen!

Voorbereiding

Feestjes organiseren vind ik al leuk sinds ik jong ben en barst altijd van de ideeën. Ook deze keer had ik het weer heel duidelijk voor ogen. Omdat ik de hele vakantie weg was geweest wilde ik een nieuwjaarsborrel organiseren. Na de vakantie begon het werk- en studieleven namelijk weer en met sommige vrienden was het al gelijk vreselijk lastig om wat af te spreken. Nog een extra reden dus om dit te organiseren: zodat iedereen elkaar in ieder geval nog even kan spreken na de vakantie. Ook over het thema had ik zeker geen twijfels. Het moest, net als de kerst en oudjaar, een chic feestje worden. Het thema werd dus ‘Smokings & Dresses’.

Het leukste deel

Het leukste deel van iets organiseren vind ik zonder twijfel de aankleding. Als de versiering en inrichting van het huis er tiptop uit ziet, dan is voor mij het feestje al bijna geslaagd. Dus na vele bezoeken aan de Action, Hema, Makro etc. kwam ik vermoeid thuis. Vermoeid, maar wel geslaagd! Ik had veel mooie zilveren en gouden versiering gekocht, champagneglazen en een aantal analoge cameraatjes. Nu moest ik alleen nog alles ophangen en mijn meubels verplaatsen, en dan kon het feest beginnen…

Het feest kan beginnen

Toen het feest begon was ik zoals altijd een beetje zenuwachtig. Ik weet ook niet waarom, maar op de een of andere manier heb ik dat als ik ergens heel veel zin in heb. En natuurlijk is het ook wel spannend of mensen het naar hun zin zullen hebben, maar dit komt meestal wel goed. Daar stond ik dan, awkward in het leeggemaakte huis tot iedereen zou arriveren. Maar al snel genoeg druppelde de eerste mensen binnen. De vrouwen prachtig in jurken en de mannen chic in smokings. Ik was zó opgelucht dat ze naar het thema geluisterd hadden. De muziek stond aan en na een paar glaasjes champagne begon iedereen te dansen. Het was zo fijn om te zien dat mijn hele vriendengroep weer bij elkaar was; kletsend, dansend en zelfs knuffelend met elkaar. En tja, het feestje ging door en door tot in de late uurtjes. De details van het verdere feestje kan ik jullie helaas ook niet meer vertellen. Het enige wat ik nog met jullie kan delen is dat de champagne aan het einde op was!