De voordelen van duurzaamheid

0
1111

We moeten allemaal wat voorzichter met de wereld omgaan. In het westen hebben we de gewoonte erop nagehouden dat we alles wat we willen meteen krijgen en dat we er ook vooral snel weer op uit gekeken zijn. Toch zijn er manieren om ook een beetje op te letten, om iets terug te geven aan de wereld. In deze blog vertel ik je hier over en waarom we deze gewoontes aanpassen. Lees je mee?

Voor de wereld en jouzelf

Want waarom moet dat nu? Alles duurzamer? Nou omdat we met z’n allen een hoop verbruiken en dat is veel meer dan we nodig hebben en de aarde ons kan bieden. Niet alleen zijn we zo snel door grondstoffen heen, het is ook enorm vervuilend. Met een beetje minder zijn we net zo gelukkig en laten we een rijke en gezonde planeet achter voor de generaties na ons. Het is een kwestie van verder kijken dan je eigen neus lang is, ook voor anderen zorgen naast jezelf en van bewust omgaan met de wereld.

Energie van de zon

Hoe doe je dat dan? Het aannemen van nieuwe gewoontes kan, en je kan ook een aankoop doen die juist wél goed is voor het milieu. Bijvoorbeeld als je Wattpiek zonnepanelen koopt. Op die manier haal je stroom uit de zonnestralen en dat vraagt dus minder elektra van het algemene punt. En die zon, die kost niks. Het kan best een aankoop zijn, maar je merkt het meteen in je portemonnee als het gaat om de elektrakosten aan het einde van het jaar. Of je nu gaat voor zonnepanelen Friesland of zonnepanelen Gelderland. Met zonnepanelen help je jezelf én de wereld

Een auto op elektra

En als je nu af wilt van fossiele brandstof, en overgaat op een elektrische auto dan ben je helemaal goed bezig en kan je die elektra ook weer uit de energie van je zonnepanelen halen. Zo blijft het een hele positieve cirkel. En hoe lekker is het dat je onderweg niet meer hoeft te tanken, dat zal ook wel schelen in het maandbudget

Maak het gewoon

Uiteindelijk moet je ook je gewoontes aanpassen. Zo heb je niet elk seizoen nieuwe kleding nodig en moet je absoluut niet meer eten kopen dan je op kan. Iedereen maakt uiteraard weleens een foutje maar door deze te erkennen kunnen we veranderen, voor onszelf, voor de wereld en voor alle mensen erop.