Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

0
937

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het lekkere weer op en is het ook erg gaaf om een ander stukje van de wereld te bezoeken. Een zeer populair vakantieland is Italië. Italië is een prachtig land met mooie meren en een bijzonder Romeinse architectuur. Bovendien is de temperatuur in Italië gemiddeld stukken warmer en heerst er een prettige sfeer. Als je van plan bent om naar Italië op vakantie te gaan, dan zijn er een aantal plekken zeker de moeite waard om te bekijken. 

 

Rome is erg bijzonder

Een erg mooie stad in Italië is Rome. Rome heeft een rijke geschiedenis en staat wereldwijd bekend als de mooiste stad van Europa. In Rome kun je onder andere het Colosseum bezoeken. Daarnaast is het een erg levendige stad en valt er zowel overdag als in de nacht erg veel te beleven. 

 

Een dagje naar Venetië

Als je met je partner op vakantie wilt naar Italië, dan is het zeer aan te raden om naar Venetië te gaan. Venetië staat bekend als de stad van de liefde en is gebouwd op water. Je kunt in Venetië een prachtige gondelvaart maken met zijn twee en op verschillende plekken aanmeren. Een vakantie naar Venetië is er eentje om nooit meer te vergeten. 

 

Een vakantie naar Toscane is geweldig!

Als je van kunst en architectuur houdt, dan is Toscane de plek waar je naartoe zou moeten gaan. Je kunt hier onder andere de prachtige kathedraal genaamd de Duomo bezoeken. Daarnaast zijn er erg veel leuke restaurantjes waar je met je gezin uiteten kunt gaan. Als je op vakantie naar de Toscane wilt gaan, dan kun je naar een hotel maar eventueel ook naar een camping. Een camping Toscane is een echte aanrader als je kinderen hebt. De campings hier zijn namelijk erg groot en er valt genoeg te beleven. Let er wel op dat je vroeg genoeg boekt. Naast dat je hier geld mee bespaart, voorkom je ook dat de beste plekken bezet zijn.

Ga een dag naar het strand

Een groot voordeel van Italië is dat er erg veel mooie stranden zijn. Als je met je gezin naar Italië toe gaat, is het zeker aan te raden om ook een dag naar het strand te gaan. Kijk welke stranden er in de buurt zijn van je vakantiebestemming en ga er naartoe als het echt lekker weer is. Smeer je goed in en geniet vervolgens urenlang van de Italiaanse zon.