Een auto nodig? Dit zijn je opties!

0
950

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot je beschikking te hebben. In de ene situatie is het alleen handig, terwijl het in de andere situatie broodnodig is. Om ervoor te zorgen dat je altijd wanneer je een auto nodig hebt de kans hebt om een auto te gebruiken, zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. In dit artikel bespreken we de meest gunstige opties die je hebt. 

 

Ga voor financial lease!

Als je liever niet het volledige bedrag van een auto in een keer betaalt, dan kun je voor een financial lease contract kiezen. Daarbij betaal je de auto als het ware maandelijks af. Houd er wel rekening mee dat je in de meeste gevallen te maken hebt met een start- en slottermijn. Zo kan het zijn dat je aan het einde van het traject zo'n 5000 euro moet betalen. Echter, dit hangt er wel vanaf hoe jij jouw leasecontract inricht. Een nadeel van een financial lease contract is wel dat je de wegenbelasting en de verzekering zelf dient te betalen. 

 

Geen zorgen met een operational lease contract

Naast een financial lease contract kun je ook kiezen voor een operational lease contract. Hiertussen zitten twee grote verschillen. Allereerst dien je bij een financial lease contract zelf de wegenbelasting en verzekering te betalen, bij operational leasen is dit niet het geval. Het tweede grote verschil is dat een auto bij een financial lease uitiendelijk van jou wordt en dat je de auto bij operational lease gewoon weer moet inleveren.

 

Een auto huren/lenen

Een optie die tegenwoordig steeds populairder aan het worden is, is het 'lenen' van een auto. Bij het lenen van een auto heb je elke dag de mogelijkheid om een auto voor zo lang als jij wilt te huren. Een huurauto Den Haag vind je op verschillende plekken in de stad. Een plek waar vrijwel altijd een huurauto staat, is op het station. Als je een account hebt aangemaakt, dan dien je enkel te betalen voor de gereden kilometers en de hoeveelheid tijd dat je in de auto hebt gezeten. 

Hoe maak je een account aan?

Als je gebruik wilt maken van het autodelen, dan is het zeer eenvoudig om een account aan te maken. Zo dien je een app te downloaden, persoonlijke gegevens in te vullen en een kopie aan te leveren van je rijbewijs. Vervolgens dien je een abonnement uit te kiezen en zal je een bedrag aan borg moeten betalen. Zorg er bij het kiezen van een abonnement wel voor dat je goed uitrekent wat voor jou de meest voordelige is.