Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Een oneindige trend

Nu het nieuwe jaar is begonnen kijk ik terug op 2018 als het jaar waarin ik veel heb geshopt. Ellenlange winkelstraten en een flink aantal blaren op mijn voeten verder kan ik wel stellen dat ik duizenden etalages heb bekeken.

Nieuw, nieuw, nieuw!

Wat mij dan ook opviel is hoe razendsnel de verschillende trends zich ontwikkelen en hoe snel winkels daarop inspelen. Zo zag ik hoe winterjassen van klassiek en subtiel veranderde in grote, oversized jassen die elk persoon die er een droeg transformeerde in een wandelende jas. De coltruien kwamen terug en tegelijk ook de broeken met wijde pijpen. Korte, strakke rokjes werden lange rokken en daar waar sokken eerst verstopt werden onder de spijkerbroek, werd het daarna cooler om ze juist te laten zien. Ook in de schoenenwereld gebeurde er veel. De simpele subtiele sneaker verdween en maakte plaats voor de grote en opvallende schoen. Kisten kwamen terug in de mode en ook de balenciaga’s maakten een enorme sprong.

Balenciaga’s?

Deze schoenen waren naar mijn mening nooit eerder populair, maar sinds het dragen van de schoenen door verschillende influencers op social media werd het steeds meer een trend. Menig mens vond de balenciaga’s eerst te groot en te grof maar groot en grof werd meer en meer een trend. Ze werden ook wel eens de logge schoenen genoemd omdat ze groot ogen en er weinig ruimte voor subtiele details bestaat. Nu de modewereld echter de kledingtrend veranderde in ‘alles oversized en ruim’ paste deze schoen er perfect tussen. Vandaag de dag zie je ze dan ook onder verschillende outfits. Een lange rok met daaronder de grote sneaker, of juist een strakke jeans: alles is mogelijk.

Álles is mogelijk!

Ik vind het persoonlijk fantastisch om te zien hoe de verschillende kledingstijlen van vroeger terug naar het heden worden gebracht en hoe social media zoals Instagram en Pinterest de invloed van verschillende trends bepalen. Er bestaat steeds meer ruimte voor iedereen om kleding te kopen en te dragen naar diens smaak en tegenwoordig is niets meer te gek. Alle mogelijke kleurencombinaties zijn verkrijgbaar en elk denkbare stof is wel ergens in een kledingstuk geïmplementeerd. Als je op straat loopt zal het opvallen dat steeds minder mensen hetzelfde dragen en dat iedereen zich steeds meer naar zichzelf begint te kleden, ook omdat mode steeds betaalbaarder wordt natuurlijk. Trends komen en gaan, maar de rode draad van de ontwikkelingen in de etalages is dat alles kan en alles mag! Ik, als ervaren shopper, zal dan ook in 2019 nog lang niet klaar met winkelen zijn. Kom maar op!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments