EPDM op maat bestellen

0
915

Als je dak toe is aan renovatie of je wil graag een nieuw dak, dan kun je aan EPDM dakbedekking denken. EPDM dakbedekking is van goede kwaliteit en je kunt zelf de dikte kiezen. Je kunt EPDM op maat dus bestellen zodat het perfect is voor het dak dat je nodig hebt. Als je niet precies weet wat je nodig hebt kan je hulp vragen aan iemand die hier verstand van heeft. Neem contact op met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zodat je zeker weet dat je het juiste aanschaft. Zij zorgen ervoor dat je de juiste hoeveel aan EPDM op maat bestelt.

Voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je deze dakbedekking gemakkelijk leggen en is het ook nog eens heel duurzaam. Dat is niet geheel onbelangrijk. Bij veel bedrijven heb je jarenlange garantie en de levensduur is vrij lang, namelijk zo'n 50 jaar. Het leggen van EPDM dakbedekking scheelt ook nog eens tijd, vergeleken met andere dakbedekkingen, omdat je het alleen maar hoeft te verlijmen. Naast tijd scheelt dit dus ook geld. Als je het leggen lastig vindt, dan kun je eventueel het bedrijf bellen waar je de dakbedekking hebt gekocht. Zij staan je graag te woord zodat je de dakbedekking op de juiste manier kan leggen. Ze leggen dan stap voor stap uit hoe je dit moet doen.

EPDM kit

Als je EPDM dakbedekking hebt kan het zijn dat je gebruik moet maken van EPDM kit. Je moet er wel op letten welke EPDM kit je gebruikt, want er zijn 2 verschillende soorten:

  • EPDM bodemlijn voor het verlijmen van horizontale oppervlakken. Dit is ook wel een hechtlijm en gebruik je echt alleen voor het verlijmen van horizontale oppervlakken.
  • EPDM contactlijm voor naadverbindingen, randen en opstaande randjes. Deze lijm gebruik je voor de verlijming van de randen van je dak. Je kunt hier ook naadverbindingen mee lijmen.

Let er wel op dat als je gaat beginnen met verlijmen, je goed voorbereid bent. Zorg dat je werkplek schoon is en dat er geen materialen liggen die schade kunnen veroorzaken aan de dakbedekking. Je werkplek moet schoon en opgeruimd zijn, dit is voor jezelf ook fijner en rustiger om te werken. Zo voorkom je dat er iets misgaat met het verlijmen van de dakbedekking. Een goed begin is het halve werk.