Handige tips bij het kopen van verzenddozen

0
695

 

Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking is essentieel om jouw producten veilig te verzenden. Klanten hechten hier namelijk veel waarde aan en willen hun producten in een goede staat kunnen ontvangen. Dit is soms moeilijker dan gedacht en dit komt door het vervoer van de producten. De producten kunnen namelijk makkelijk kapot raken tijdens het vervoer en dit kan vervelend zijn voor de klant. Dit is niet alleen vervelend voor de klant, maar ook voor jouw onderneming natuurlijk. Dit betekent dat jouw klanten waarschijnlijk niet meer bij jouw onderneming besteld. Hier moet verandering in komen en je moet ervoor zorgen dat de producten die je verkoopt goed verpakt worden. Hiervoor heb je bepaalde dingen nodig en het begint al met verzenddozen kopen van een hoge kwaliteit. Hoe zit dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Op maat

Het is in ieder geval van belang dat je verzenddozen op maat koopt voor jouw producten. Een doos op maat is altijd een stuk beter dan een normale kartonnen doos. Het scheelt namelijk veel vulmateriaal en het is daardoor een stuk goedkoper. Voor een ondernemer klinkt dat natuurlijk als muziek in de oren. En daarnaast is het natuurlijk ook nog beter voor het milieu. Hoe beter de doos om het product past, hoe kleiner de doos is en dit is alleen maar handig. Het is van belang dat je niet bezuinigd op karton, want dit is het laatste wat je wilt doen. Karton moet namelijk van een hoge kwaliteit zijn en behoorlijk dik zijn, anders is de kans groot dat de verpakking kapot gaat.

 

Daarnaast is het erg belangrijk dat je de dozen niet overlaad met producten. Te veel gewicht kan ervoor zorgen dat de verpakking kapot gaat tijdens het bezorgen. Kijk daarom goed naar hoeveel gewicht de verpakking kan hebben, voordat je er producten in plaatst.

Opvulling

Om een product in een goede staat bij de klant te krijgen, moet je altijd opvulling gebruiken. Een product kan namelijk veel schuiven in de verzenddoos en dit is heel erg vervelend. Het product kan hierdoor beschadigd raken, maar ook de verpakking van het product. Met het juist opvulmateriaal zorg je ervoor dat het product nergens tegen aan kan botsen. Je hebt verschillende vormen van opvulling en hier moet je goed naar kijken.