Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Is een studie het nog waard?

Studeren wordt duurder

Studeren wordt helaas steeds duurder. De gratis studiebeurs is afgeschaft en het leenstelsel is ervoor in de plaats gekomen. Dit zorgt ervoor dat net als in Amerika, steeds meer studenten met een grote studieschuld na hun studie klaar zijn. Daarom wordt de vraag of het nog wel waard is om een studie te starten. Het is natuurlijk waar dat beroepen zoals dokter en advocaat absoluut noodzakelijk een opleiding nodig hebben om het vak te kunnen uitoefenen maar tegelijkertijd zijn er ook veel vakgebieden waar een opleiding helemaal niet zo nodig lijkt te zijn. Vooral vakken als geschiedenis, filosofie en taalkunde worden vaak aangestipt als dure investeringen met weinig rendement. Daarom bespreken we welke mogelijkheden er zijn om zonder studie alsnog succesvol te zijn in een carrière.

Een van de beste argumenten om niet voor een studie te kiezen is de tijd die het bespaard. Zoals ik in de inleiding van dit artikel aangaf is studeren duur maar het kost ook veel tijd. Je bent sowieso vier jaar kwijt aan een studie en veel studenten doen er langer over. Dit zijn jaren waarin je een voorsprong kunt opbouwen in je carrière. Natuurlijk zul je dan deze jaren wel moeten gebruiken om een specifieke set vaardigheden te krijgen waarmee je je geld kunt gaan verdienen. Dit betekent ook dat je al eerder zult moeten weten wat je precies wilt gaan doen. Veel studenten gebruiken de studententijd ook om uit te vogelen wat ze precies willen.

Voorsprong opbouwen

Maar als je dit weet geeft het je wel de kans om vroeg een voorsprong te krijgen op je leeftijdsgenoten door werkervaring op te doen. Het is daarom tegenwoordig veel beter mogelijk om te werken zonder diploma. Er zijn vele verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken. Er is natuurlijk zelf educatie. Veel dingen zoals bijvoorbeeld marketing zijn goed zelf te leren. Sterker nog, je leert veel meer over de huidige beste vorm van marketing, internet marketing, als je het zelf studeert dan wanneer je een studie doet. Veel studies gebruiken nog oudere methoden en boeken die tegenwoordig een stuk minder relevant zijn.

Baan met doorgroeimogelijkheden

Een andere manier is om een baan te vinden in een bedrijf waar je kunt doorgroeien. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die jonge ambitieuze mensen willen aan nemen die werken zonder diploma geen probleem vinden. Op deze manier leer je niet allemaal studiemateriaal waar je niks aan hebt maar kun je in plaats daarvan specifieke vak ervaring op doen. Om deze redenen is werken zonder eerst een studie te doen tegenwoordig een prima optie.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments