Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren. Je verdient hier immers je brood mee dus als jij te weinig opdrachten mag uitvoeren zou dat inhouden dat je niet goed kan rondkomen. Het is daarom belangrijk dat je altijd op zoek gaat naar nieuwe opdrachtgevers. Gelukkig heb jij erg veel geluk aangezien bedrijven altijd op zoek zijn naar nieuwe freelancers om opdrachten uit te voeren. Soms kan het moeilijk zijn om nieuwe opdrachten te vinden. Hier kan je meer informatie vinden over hoe je makkelijk nieuwe opdrachten kan vinden via het internet zodat je nooit meer zonder opdrachten komt te zitten. 

Bezoek een freelance community 

Veel bedrijven die opzoek zijn naar een freelancer zijn lid geworden van een freelance community. Een freelance community is een platform waar duizenden freelancers aan zijn aangesloten. Deze platforms zorgen ervoor dat het voor bedrijven makkelijker word om een nieuwe freelancer te vinden maar maakt het ook makkelijker voor freelancers om nieuwe opdrachten te vinden. Veel freelancers denken dat freelance community’s alleen voor opdrachten in de ICT zijn, maar in werkelijkheid kan je ook lid worden voor het vinden van beleid en organisatie opdrachten. Dit is een reden waarom steeds meer freelancers in Nederland lid worden van een freelance community. 

 

Bezoek een vacaturebank 

Als een bedrijf op zoek is naar nieuw personeel of een nieuwe freelancer, dan plaatsen zij vaak vacatures op vacaturebanken. Dit zijn speciale websites waar bedrijven op zoek kunnen gaan naar nieuw personeel. Als je dus op zoek bent naar consultancy opdrachten, dan is de kans erg groot dat je een nieuwe opdrachtgever kan vinden via een vacaturebank. Houd er wel rekening mee dat je dan soms niet direct voor de opdrachtgever kan werken maar ingehuurd wordt door een uitzendbureau. Het grootste voordeel van een vacaturebank is dat je vaak voor grotere bedrijven aan de slag mag gaan. Mocht jij je werk altijd goed doen, dan is de kans zelfs aanwezig dat je in vast dienstverband mag werken. 

Eigen website 

Het is erg belangrijk dat elke freelancer over een eigen website beschikt. Door middel van een website kan jij jezelf en je diensten namelijk kenbaar maken bij mogelijke opdrachtgevers. Het is echter wel van groot belang dat jouw website goed vindbaar is via Google. Dit houd dus in dat je wel geld moet investeren in het optimaliseren van zoekmachines en ook in het optimaliseren van de website. 

 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments