Meer plezier in bed: dit kan je doen

0
865

Een lange relatie kan als gevolg hebben dat de slaapkamer een steeds minder spannendere plek wordt. Niet erg, maar het is natuurlijk wel zo leuk als die spanning in stand gehouden wordt. Immers is het een vorm van intimiteit die goed is voor een relatie. De bekende sleur kan voor veel relaties het einde betekenen, die kan mede veroorzaakt worden door steeds minder spannende seksualiteit. En het is niet gek, als je elkaar door en door kent dan krijg je al snel het gevoel dat je niet meer echt iets nieuws kan ontdekken, ook al vind je je partner nog wel heel aantrekkelijk. Het kan gebeuren dat je steeds meer van hetzelfde doet, omdat je weet wat je partner fijn vindt en vica versa. Maar om het spannend te houden moet je juist dingen blijven proberen. Dit zijn een paar tips om het plezier in bed te stimuleren.

Andere condooms

Wanneer je in een relatie altijd dezelfde condooms gebruikt, is het heel leuk om eens wat anders te proberen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of de condooms bestaan. Het moet natuurlijk wel prettig voelen maar proberen kan nooit kwaad, zo moet je maar denken! Dunne condooms kunnen een groot verschil maken qua gevoel voor niet alleen de man, maar ook voor de vrouw. En nee, het is niet minder veilig, dunne condooms zijn ook heel sterk. Latex vrije condooms bestaan ook voor vrouwen die toch niet zo goed tegen condooms kunnen en daar last van hebben tijdens de seks, geen latex in een condoom kan als een bevrijding voelen. Maar je kunt ook gaan voor latex met een smaakje.

Communicatie

Uiteindelijk is communicatie ontzettend belangrijk maar een grote tip is: bespreek die dingen niet in de slaapkamer zelf. Natuurlijk kun je aangeven wat je wel of niet fijn vindt, maar het echte gesprek is eigenlijk voor gewoon op de bank. Daardoor hoef je het ongemak niet te voelen tijdens de seks zelf. Hier kun je bespreken waar je staat, wat je zou willen en wat je verlangt van de ander. Dit kan onwennig voelen als je dit niet vaak bespreekt, maar het kan voor een enorm positief effect zorgen.

Experimenteren

Zie het bed als onderdeel van een experiment. Als je vertrouwd bent met elkaar kun je juist de grenzen wat meer opzoeken omdat je zeker bent dan een veilige omgeving. Ook als je al veel hebt gedaan in het verleden, kun je dat weer eens oppakken of bespreken, wat je wel of niet fijn vond.