Meer smaak met restaurantwijnen

0
895

De feestdagen komen er binnenkort weer aan, je wilt dan natuurlijk een lekker wijntje hebben voor het vieren van de feestdagen, samen met de familie. Om het luxueus te vieren kan je diverse restaurantwijnen uitzoeken op het internet of bij de slijterij. Zo val je meteen op en heb je direct een heerlijk drankje voor bij elk gerecht dat wordt geserveerd. Vaak denken we dat restaurantwijnen alleen geserveerd kunnen worden in dure restaurants, maar dat is niet waar! Ook thuis kan je zeker genieten van heerlijke restaurantwijnen. Tijdens de feestdagen genieten we samen met de familie vaak ook van meerdere gangen en is het een goed excuus om hier een heerlijke restaurantwijn bij te hebben.

Vlees of vis?

Je gaat een heerlijk gerecht maken voor tijdens de feestdagen, zoals een sappige biefstuk of een lekker stukje vis, hier hoort wel een bijpassende restaurantwijn bij. In een restaurant wordt het je aangeraden welke soort wijn er het beste bij welke vleessoort hoort, maar als je thuis wilt eten, dan wordt het al iets moeilijker. Ook dan is het niet onmogelijk! Diverse slijterijen of gespecialiseerde websites die restaurantwijnen verkopen, kunnen je adviseren welke restaurantwijnen het beste bij bijvoorbeeld een biefstuk past. Zo heb je alsnog een goed overzicht van de wijnen, zelfs sommige websites hebben een duidelijk overzicht wat betreft de restaurantwijnen en waar ze het beste bij passen.

Restaurantwijnen voor elke maaltijd

Je hebt betreffende wijnen vaak een voorkeur voor een droge wijn of een zoete wijn, dit kan je bij de slijterij aangeven, de verkoper kan dan vaak al bij een bepaalde categorie restaurantwijnen kijken die voldoen aan jouw verwachtingen. Naast de welbekende rode wijn en witte wijn, worden er tegenwoordig ook veel rosé wijnen gedronken. Deze zijn wat frisser en zoeter van smaak en passen ook erg goed bij diverse gerechten, zoals vis en gevogelte. Maar soms wil je na het hoofdgerecht ook nog genieten van een heerlijke wijn. Er zijn diverse restaurantwijnen die tijdens de gehele maaltijd genuttigd kunnen worden, maar er zijn ook speciale dessertwijnen.

Geef het leven wat bubbels

Naast de heerlijke rosé wijn bestaat er ook een mousserende wijn, deze bevat heerlijke bubbels en wordt vaak gedronken op speciale gelegenheden. Ook vind je chardonnay en prosecco terug in dezelfde categorie van de mousserende wijnen. Deze kunnen bijvoorbeeld weer gebruikt worden tijdens het nuttigen van een heerlijk stukje gerookte zalm. Restaurantwijnen hebben een heel groot assortiment, dus je kan genoeg variëren tijdens leuke etentjes. Omdat er genoeg keuze is betreffende restaurantwijnen is het nooit eentonig en kan je altijd iets anders proberen voor tijdens het nuttigen van de maaltijd.