Musthaves voor in je tuin

0
1292

Nederland is nogal onvoorspelbaar, zeker met het weer. Het kan ontzettend hard waaien en helaas ook ontzettend veel regenen. Toch kan de zomer in Nederland ons erg verbazen. Kijk maar naar de aankomende dagen. Laten we eerlijk zijn, wie zag deze mooie dagen nog aankomen? Wij in ieder geval niet, maar wat zijn we er blij om. Nog even de laatste paar dagen van de vakantie voordat de school begint nog een paar dagen lekker in de tuin zitten en genieten van de zon. Het is dan ook wel echt een luxe om überhaupt een tuin te hebben. Maar wat is nou echt onmisbaar in een tuin? Wij bespreken het vandaag!

De tuinset

Iets wat je tegenwoordig eigenlijk in elke tuin wel ziet: een chille tuinset. Een tuinset komt in verschillende soorten maten, groottes en varianten. Een eettafel met bijpassende stoelen valt namelijk ook onder de term tuinset. Als je houdt van BBQ’en en lekker buiten eten in de tuin, is zo’n tuinset natuurlijk ideaal. Maar de variant die bekend is onder de meeste van ons is natuurlijk een tuinset met een bijtafel en de grote, comfortabele bank. Dit wordt ook wel “loungeset” genoemd. Beide is ontzettend fijn om te hebben. Daarom is de keuze aan jou of je dan toch voor de tuinset gaat, of voor de loungeset.

Sommige kiezen voor beide wat natuurlijk al helemaal een luxe is. Bij het aanschaffen van zo’n set is het altijd goed om van tevoren te kijken naar met hoeveel personen je bent. Als je alleen woont is het puur een schatting maken van met hoeveel mensen je vaak eet of chillt. Zo voorkom je te kleine of misschien zelfs wel overbodige ruimte.

Knusheid

Wat fijn is om in je tuin te hebben, is dat gevoel van knusheid en sfeer. Je zit lekker buiten in de natuur en daar krijg je een prettig gevoel van. Dit gevoel kan je ondersteunen met mooie accessoires die zorgen voor extra knusheid en sfeer. Daarom is het lekker om in de avond een kaarsje aan te steken wat zorgt voor wat extra licht in de “duisternis”. Wijntje of theetje erbij, is maar waar je zin in hebt, en genieten maar.

Natuur en kleur

Een tuin is een tuin en daar hoort natuurlijk groen en kleur bij. Daarom is het nooit verkeerd om voor mooie bloemen, planten en bomen te zorgen. Dit hoort toch echt bij een tuin en is voor vele dan ook onmisbaar. Het zorgt niet alleen voor een mooiere tuin, maar speelt ook een grote rol bij de uitstraling.