Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Online donatie geven

Wist je dat 1 op de 5 mensen een vorm van dementie krijgt? Bij vrouwen is dit zelfs 1 op 3. Je kunt op verschillende manieren helpen voor een toekomst zonder dementie. Op dit moment hebben ongeveer 280.000 mensen in Nederland een vorm van dementie. Naar verwachting is dit aantal verdubbeld in 2040. Wetenschappers denken dat zij dementie kunnen stoppen en verwachten op het gebied van preventie en behandeling van dementie grote doorbraken. Echter is hier veel onderzoek voor nodig, dus ook donaties. Lees hier hoe je dat kunt steunen. 

Alzheimer Nederland 

Het is natuurlijk erg heftig dat 1 op de 3 vrouwen dementie krijgt. Gelukkig is er Alzheimer Nederland, zij zetten zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie tegengaan. Zij werken aan een toekomst zonder dementie en daarbij een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en mantelzorgers. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, onderzoekers, donateurs en collectanten werken zij hieraan.  

Gemakkelijk online doneren 

Tegenwoordig kan je heel makkelijk een donatie doen. Je kunt bij Alzheimer Nederland op verschillende manieren een online donatie geven. Je kunt kiezen uit een eenmalige donatie of een maandelijkse donatie. Bij een eenmalige donatie kies je ervoor om een losse donatie aan Alzheimer Nederland te doen en zit je verder nergens aan vast. Je kunt eenmalig doneren op drie verschillende manieren: online doneren via een online donatieformulier, doneren via QR-code via je mobiele telefoon of doneren via SMS, dat is een van de snelste manieren om hen te steunen. Doneren via QR-code is een veilige, snelle manier om te doneren en is anoniem. Hierdoor zit je dus nergens aan vast. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone om de QR-code te scannen.  

Ook kun je hen steunen met een maandelijkse of jaarlijkse donatie. Structureel doneren is veilig en simpel. Ook kun je door middel van een periodieke schenkingsovereenkomst bijdragen. Daarmee steun je hen voor een periode van minimaal vijf jaar, met een vast bedrag per jaar. Zo zijn er nog veel meer manieren waarop je Alzheimer Nederland kunt helpen. Dit kun je vinden op hun website.  

Waarom doneren? 

Er wordt hard gewerkt aan een toekomst zonder dementie. Hier is veel onderzoek voor nodig. Met alle bijdragen kan Alzheimer Nederland onderzoek blijven doen. Dankzij donaties kan Alzheimer Nederland bijvoorbeeld trainingen ontwikkelen die de samenleving dementievriendelijker maken. Ook organiseren ze activiteiten voor lotgenoten en komen ze op voor de belangen van mensen die dementie hebben. Help jij ook mee?

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments