Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Verduurzamen doe je zo!

Iedereen wil verduurzamen, het is niet alleen goed voor het milieu maar het is ook nog is goed voor je imago. Bedrijven, overheden, particulieren, op allerlei gebieden is men bezig met verduurzaming. Verduurzamen kan op allerlei verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan verduurzamen op gebied van vervoer, wonen en nog veel meer! In deze blog geven we je een aantal tips en tricks om zelf ook te gaan verduurzamen. Dit kan al gemakkelijk thuis, en wanneer je een beetje investeert in verduurzamen kan het op de langer termijn ook nog is veel geld opleveren!

Verduurzamen op gebied van vervoer

Veel mensen zijn al overgestapt van een diesel of benzineauto naar de elektrische fiets of een elektrische auto. Dit zorgt voor onnoemelijk veel besparing o.g.v. CO2 uitstoot. Wanneer je een elektrische auto of fiets hebt is het slim om een laadzuil te installeren. Niet alleen voor bij jou thuis maar ook bedrijven doen hier slim aan. Door elektrisch opladen toegankelijk te maken zullen meer mensen de overstap maken. Een laadpaal zorgt er namelijk voor dat je niet alleen gemakkelijk kunt opladen maar dat je ook altijd met een volle ‘tank’ op pad kan! Hierdoor hoef je niet meer speciaal naar een tankstation te gaan. Alleen als je lange afstanden aflegt zal je nog bij het tankstation komen om daar elektrische op te laden. Elektrische rijden is vaak ook nog eens voordelig. Je bespaart ten eerste natuurlijk op brandstof (benzine of diesel). Daarnaast bespaar je ook op maandelijkse kosten zoals bijtelling of belastingen. In Nederland wordt elektrisch rijden namelijk erg gestimuleerd en daarom is het slim de overstap te maken!

Verduurzamen op gebied van verlichting

Licht heeft een grote invloed op je humeur en productiviteit. Daarom is goed licht erg belangrijk. Geloof het of niet, maar veel kantoren gebruiken nog steeds TL-lampen. Het is oncomfortabel en niet goed voor het milieu. Bovendien is de energie-efficiëntie veel lager dan die van ledverlichting. Het energieverbruik van ledverlichting wordt met 80% verminderd, terwijl de levensduur met 30% wordt verlengd. U kunt de LED-verlichting ook zo instellen dat deze op daglicht lijkt om de hele dag gezond te blijven. Met behulp van sensoren kun je hem zo instellen dat hij automatisch uitschakelt als iemand de kamer verlaat. Dan vergeet je nooit meer het licht uit te doen. Je kan dit ook oplossen door slimme verlichten aan te schaffen. Hiermee kan je met 1 druk op de knop al je verlichting via je telefoon uit doen.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments