Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Vergoeding van klikgebit: voorwaarden en modaliteiten

Tegenwoordig hebben de meeste senioren een kunstgebit en meestal is dat een gewoon kunstgebit. Zij zijn de eerste keuze omdat zij minder kosten en bovendien om de vijf jaar worden vergoed. Maar soms is er niet genoeg hechting tussen het kunstgebit en bepaalde kaken. Dat betekent dat je je moet wenden tot klikprotheses. Een klikgebit is echter erg duur en het is niet gemakkelijk om een vergoeding van de ziektekostenverzekering te krijgen. Ontdek via deze tekst aan welke voorwaarden moet worden voldaan om ervan te profiteren.

Voorwaarden waaraan moet worden voldaan om te kunnen genieten van de terugbetaling van je klikprothese

Om voor vergoeding door de ziektekostenverzekering in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De drie belangrijkste daarvan zijn dat een tandarts moet bewijzen dat je je eigen melktanden niet meer mag hebben. Hij moet ook bewijzen dat je kaak ernstig vernauwd is. Ten slotte moet hij of zij bewijzen dat een gewone, optimaal vervaardigde prothese voor jou geen optie meer is.
Als je aan deze drie voorwaarden voldoet, kun je rekenen op een vergoeding van je zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering en kun je gratis kiezen voor een klikgebit.

Vergoedingsvoorwaarden voor klikprothesen

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden voor vergoeding van klikgebit door je zorgverzekeraar, moet je een eigen bijdrage betalen. Zo betaal je voor bepaalde onderlinge verzekeringsmaatschappijen een eigen bijdrage van ongeveer 250 euro binnen de limiet van de franchise van deze maatschappij. De kosten van de klikprothese, de röntgenfoto en zelfs de consultatie zullen moeten worden vergoed als je een klikgebit wilt. Het is niettemin raadzaam met jouw verzekeraar te overleggen om een duidelijke bevestiging van de dekking te krijgen om onaangename verrassingen te voorkomen. Bovendien moet worden opgemerkt dat de vergoeding van een klikprothese voor de bovenkaak veel minder vlot verloopt dan die van een klikprothese voor de onderkaak. Dit verschil is te wijten aan het feit dat een prothese met twee implantaten meestal voldoende is voor de onderkaak. Logischerwijs houdt dit de kosten voor de zorgverzekeraar laag. In gevallen waar de onderkaak echt versmald is, kan jouw ziektekostenverzekering de kosten van 3 tot 4 implantaten vergoeden.
De vergoeding van de klikprothese voor de bovenkaak is gecompliceerder. Er zijn namelijk al snel vier tot zes implantaten nodig om een voldoende stevige basis voor een klikprothese te creëren, omdat het bot van deze kaak flexibeler is. Ziektekostenverzekeraars zullen strenger zijn in de eisen vanwege de hoge kosten.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments