Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Wat is een Unimog en waar kun je hem voor gebruiken

Een Unimog, bij sommige mensen doet het een belletje rinkelen, maar bij veel mensen kan het een onbekend vervoermiddel zijn. Terwijl een Unimog voor vele dingen heel handig ingezet kan worden. Al sinds net na de tweede wereldoorlog worden Unimogs ingezet en ze zijn nog zeker niet uit de ‘mode’ geraakt. Simpel uitgelegd is een Unimog een kleine vrachtwagen die wendbaarder is dan een normale vrachtwagen. Maar waar kun je hem nu nog voor gebruiken? Hieronder wordt er uitgelegd waarvoor je er eentje kunt aanschaffen tot aan de geschiedenis van de Unimog.

De geschiedenis van een Unimog

Zoals hierboven werd vermeld komt de Unimog al uit de eerste jaren na de tweede wereldoorlog. De Unimogs worden tegenwoordig geleverd onder het merk Mercedes-Benz en is zeer populair in verschillende sectoren. Het begon allemaal bij de sector landbouw. De kleine vrachtwagen is namelijk zeer goed op oneffen ondergronden, heeft een flexibel frame en heeft een zeer hoge bodemvrijheid. Dit is dan ook de reden dat die tegenwoordig wordt ingezet binnen het leger. De unimog is ook multifunctioneel want kon vroeger makkelijk ook als normaal vervoermiddel gebruikt worden. Door de jaren heen zijn er veel modellen van de unimog uitgebracht en met groot succes. De Unimog wordt tegenwoordig door veel verschillende sectoren in verschillende landen ingezet.

De unimog tegenwoordig

De Unimog wordt tegenwoordig dus door veel verschillende sectoren gebruikt omdat het een fijn wendbaar voertuig is wat het werk goed gedaan krijgt, zelfs op oneffen ondergronden. Het voertuig wordt nog steeds door het leger gebruikt, maar bijvoorbeeld ook door de gemeenten, de heidemaatschappij, de brandweer en zelfs de militaire ambulancedienst. Maar tegenwoordig zijn er ook modellen van de Unimog uitgekomen die vooral gericht zijn op particulieren. Zo zijn deze modellen mooier afgewerkt en meer voor de sier, maar nog steeds wel heel handig.

Waar kun jij een Unimog voor gebruiken

Een Unimog kun je voor veel verschillende dingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het vervoeren van wat grotere goederen, maar wanneer je geen rijbewijs hebt voor de vrachtwagen is dit ideaal. Als kleinere ondernemer is dit dan een goede investering.Ook worden Unimogs tegenwoordig veel ingezet als sneeuwschuivers. Dan is er aan de voorkant een sneeuwschuiver bevestigt en de Unimog kan zo ook door gebergtes heen rijden. Zoals je misschien kunt voorstellen heeft elke Unimog een unieke bouw voor de werkzaamheden die die moet verrichten. Dit maakt het een heel leuk vervoersmiddel om ook in de gaten te houden.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Werken aan een betere mentale gezondheid

Het belang van gezond leven is de afgelopen jaren alleen maar duidelijker geworden. We...

Online hulp bij alcoholmisbruik of een alcoholverslaving

Het drinken van alcohol is al een hele lange tijd genormaliseerd. Acht van de...

Zonder financiële moeite een eerste starterswoning

Momenteel is de woningmarkt ontzettend krap in Nederland, en de verwachting is dat dat...

Waar moet je opletten bij het kopen van een...

Op zoek naar een dames stadfiets? Dat kan soms lastiger zijn dan verwacht. Waar...

Waar moet je opletten bij het kopen van een...

Op zoek naar een dames stadfiets? Dat kan soms lastiger zijn dan verwacht. Waar...

DNA test vaderschap: ken je afkomst

Ik ben geïnteresseerd in heel veel dingen. Daarom ben ik ook dit blog begonnen....

Categorieën

Comments