Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Wat is een Unimog en waar kun je hem voor gebruiken

Een Unimog, bij sommige mensen doet het een belletje rinkelen, maar bij veel mensen kan het een onbekend vervoermiddel zijn. Terwijl een Unimog voor vele dingen heel handig ingezet kan worden. Al sinds net na de tweede wereldoorlog worden Unimogs ingezet en ze zijn nog zeker niet uit de ‘mode’ geraakt. Simpel uitgelegd is een Unimog een kleine vrachtwagen die wendbaarder is dan een normale vrachtwagen. Maar waar kun je hem nu nog voor gebruiken? Hieronder wordt er uitgelegd waarvoor je er eentje kunt aanschaffen tot aan de geschiedenis van de Unimog.

De geschiedenis van een Unimog

Zoals hierboven werd vermeld komt de Unimog al uit de eerste jaren na de tweede wereldoorlog. De Unimogs worden tegenwoordig geleverd onder het merk Mercedes-Benz en is zeer populair in verschillende sectoren. Het begon allemaal bij de sector landbouw. De kleine vrachtwagen is namelijk zeer goed op oneffen ondergronden, heeft een flexibel frame en heeft een zeer hoge bodemvrijheid. Dit is dan ook de reden dat die tegenwoordig wordt ingezet binnen het leger. De unimog is ook multifunctioneel want kon vroeger makkelijk ook als normaal vervoermiddel gebruikt worden. Door de jaren heen zijn er veel modellen van de unimog uitgebracht en met groot succes. De Unimog wordt tegenwoordig door veel verschillende sectoren in verschillende landen ingezet.

De unimog tegenwoordig

De Unimog wordt tegenwoordig dus door veel verschillende sectoren gebruikt omdat het een fijn wendbaar voertuig is wat het werk goed gedaan krijgt, zelfs op oneffen ondergronden. Het voertuig wordt nog steeds door het leger gebruikt, maar bijvoorbeeld ook door de gemeenten, de heidemaatschappij, de brandweer en zelfs de militaire ambulancedienst. Maar tegenwoordig zijn er ook modellen van de Unimog uitgekomen die vooral gericht zijn op particulieren. Zo zijn deze modellen mooier afgewerkt en meer voor de sier, maar nog steeds wel heel handig.

Waar kun jij een Unimog voor gebruiken

Een Unimog kun je voor veel verschillende dingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het vervoeren van wat grotere goederen, maar wanneer je geen rijbewijs hebt voor de vrachtwagen is dit ideaal. Als kleinere ondernemer is dit dan een goede investering.Ook worden Unimogs tegenwoordig veel ingezet als sneeuwschuivers. Dan is er aan de voorkant een sneeuwschuiver bevestigt en de Unimog kan zo ook door gebergtes heen rijden. Zoals je misschien kunt voorstellen heeft elke Unimog een unieke bouw voor de werkzaamheden die die moet verrichten. Dit maakt het een heel leuk vervoersmiddel om ook in de gaten te houden.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments