Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Wie ben ik? Zo kom je erachter…

Ik vind dat zo’n stomme vraag ‘wie ben ik?’. Het is zo’n brede en filosofische vraag, dat ik al geïrriteerd word als iemand dit aan je vraagt. Of nog erger; als je deze vraag aan jezelf moet stellen van bijvoorbeeld een docent. Maar toch is het soms wel handig om te weten wie je zelf bent. En dan bedoel ik niet op zweverig, filosofisch gebied, maar op het gebied van je karakter en eigenschappen. Dit is handig voor jezelf, voor sollicitaties, in samenwerkingsverband en nog veel meer. Hier een paar tips hoe je kan ontdekken wie je bent en hoe je karakter in elkaar zit!

De talentvolle ik

Zoals ik al zei is het voor een sollicitatie bijvoorbeeld heel handig om te weten hoe je karakter in elkaar zit en wat je positieve eigenschappen zijn. Ondanks dat je jezelf het beste kent van iedereen, kan het toch lastig zijn om deze van jezelf op te noemen. Dus vraag bijvoorbeeld eens aan vrienden, familie of je partner wat zij nu de beste eigenschappen aan je vinden. Daarnaast kan je, om je ‘talenten’ te vinden, ook bijvoorbeeld een test doen op internet. Er zijn genoeg gratis testen te vinden; van persoonlijkheidstest tot beroepentest. Natuurlijk is deze uitslag wel geconcludeerd door een computer en is het handig om deze achteraf nog even na te lopen en niet klakkeloos over te nemen op je CV…

De ‘slechte’ ik

Natuurlijk heeft elk persoon ook slechte kanten. Deze wil je niet benadrukken en misschien sta je hier ook liever niet al te lang bij stil. Toch is het fijn om te weten wat je slechte eigenschappen of beperkingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je in een groep moet werken. Als je bijvoorbeeld van jezelf weet dat je altijd iets te laat inlevert of snel geïrriteerd bent als iemand een andere mening heeft dan jij, kan je dit van tevoren aangeven bij de mensen waarmee je moet samenwerken. Als mensen op de hoogte zijn van jouw eventuele beperkingen dan kunnen ze hier namelijk rekening mee houden. Vaak zijn mensen dan veel begripvoller als er bijvoorbeeld een meningsverschil ontstaat. En dan pakt het dus beter uit voor beide partijen!

De genetische ik

Tot slot kan je ook door middel van je genen erachter komen wie je bent. Je kan bijvoorbeeld kijken naar je ouders en welke eigenschappen zij bezitten. Door die te vergelijken met hoe je zelf bent kan je erachter komen welke eigenschappen verschillen en overeenkomen. Ook zo wordt het makkelijker om jezelf te omschrijven. Daarnaast hoef je natuurlijk niet alleen naar je ouders te kijken, want ook het karakter van je broer, zus, opa of oma kan veel duidelijk maken. Als je echt wil weten hoe je genetisch in elkaar zit, kan je tegenwoordig een dna test doen. Persoonlijk heb ik dit nog nooit gedaan, maar het lijkt me best gaaf om bijvoorbeeld te weten wie je voorouders zijn. Je kan zelfs tot 1000 jaar terug dit te weten komen! Natuurlijk moet ik hier wel een kanttekening bij plaatsen, want dit zegt natuurlijk niet heel veel over wie en hoe jij op dit moment in het leven staat. Maar leuk is het zeker!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments