Ik wil een goed beveiligd huis. Jij toch ook?

0
1248

Soms vind ik het lastig om te oordelen wat precies veilig is en wat niet. In principe woon ik in een veilige buurt, maar toch wordt er wel eens ingebroken. Ook heb ik geen extreem dure spullen, maar toch zou ik het heel erg vinden als bijvoorbeeld mijn laptop of camera gestolen zou worden. Lastig dus om te beoordelen welke maatregelen je moet nemen om jezelf en je spullen in veiligheid te houden. Gelukkig heb ik laatst de oplossing voor dit probleem ontdekt…

Het begin van de zoektocht

Ik was een beetje op Google aan het zoeken naar wat veel voorkomende maatregelen zijn die mensen nemen om hun huis veilig te houden. Eigenlijk begon deze zoektocht al eerder, doordat ik laatst naar de Albert Heijn liep en ergens op een raam van een andere winkel de tekst ‘camera beveiliging’ zag. Het gaf mij het idee dat iets meer beveiliging in mijn huis niet zo’n gek idee zou zijn. Al zou het misschien een inbraak niet per se voorkomen, het geeft toch een fijn idee. En met een camera is de dader natuurlijk bijna altijd terug te traceren!

Een IP camera? Wat is dat nou weer?

Door mijn zoektocht kwam ik al snel op een goede website (met een hele voorspelbare naam, haha). Namelijk de website ‘Cameranu’, waar ze IP camera’s verkopen. Maak je niet druk, ik had eerst ook geen idee wat dit was hoor! Maar ik zal even uitleggen waar zo’n IP camera nou goed voor is. Een IP camera is dus een beveiligingscamera waarmee je je beelden kan terug zien op je laptop of je computer en zelfs opslaan of doorsturen naar een alarmcentrale!

Beveiligingscamera-plus

Eigenlijk zou je zo’n IP camera kunnen zien als een beveiligingscamera-plus. Naast het bekijken, opslaan en doorsturen van beelden van een afstandje, kan deze beveiligingscamera nog veel meer. Er zit namelijk een chip in met software waardoor ook beweging of lichaamswarmte gedetecteerd kan worden. Hoe cool! En naast dat het gewoon een heel gaaf staaltje technisch spionagemateriaal is, is het natuurlijk ook functioneel. Als het namelijk donker is, of er te weinig beweging is om te detecteren, zou zo’n IP camera dus toch nog een inbreker kunnen signaleren.

Steeds slimmer

Omdat de technologie steeds beter wordt, worden deze camera’s ook steeds ‘slimmer’. Kijk dus goed naar wat de mogelijkheden zijn en of je geen verouderd model koopt. Maar over het algemeen zijn alle IP camera’s van erg goede kwaliteit en worden ze ook veel gebruikt door bedrijven en winkeleigenaren. Anyways, ik ga er een aanschaffen dus!