Zo kies je de juiste vuurschaal voor in je tuin

0
1034

Een vuurschaal geeft je tuin niet alleen meer uitstraling, het is ook erg handig op de koudere dagen. Vuurschalen laten je toe om ook dan nog volop te genieten van je tuin. Maar voor het zover is moet je wel enkele belangrijke knopen doorhakken. Ze zijn er namelijk in vele modellen, uitvoeringen, materialen en prijskaartjes. Het kan daardoor lastig worden om de juiste vuurschaal te vinden welke bij je tuin past en aan je wensen voldoet.

De plaats van een vuurschaal in je tuin

Hou in de eerste plaats rekening met de afmetingen van je tuin en met de meest geschikte plaats voor je vuurschaal. Zal je vuurschaal een plaatsje krijgen op tegels of op grind? Zorg in ieder geval voor een stabiele en dus veilige ondergrond voor je vuurschaal. Dat zal het gebruiksplezier alleen maar vergroten.

Het beste materiaal voor een vuurschaal?

Vuurschalen zijn verkrijgbaar in meerdere materialen zoals gietijzer, zwart gecoat staal en cortenstaal. Ieder materiaal heeft zo zijn specifieke  voor- en nadelen. Vuurschalen uit:

  • Gietijzeren vuurschalen: zijn vormvast, zelfs bij hoge temperaturen. Gietijzer is een sterk materiaal met een goede warmteverdeling. Gietijzer is wel zwaar en dus moeilijker verplaatsbaar.
  • Vuurschalen uit cortenstaal: zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Deze vuurschalen krijgen na enige tijd een prachtige bruine roestlaagje maar roesten gelukkig niet door. Cortenstaal is duurzaam met een lange levensduur.
  • Vuurschalen van gecoat staal: beschikken vaak over een anti-aanbaklaag. Gecoat staat is een materiaal dat makkelijk recycleerbaar. Met hun zwarte uiterlijk hebben ze een moderne en industriële look uit

Pootjes onder je vuurschaal voor maximale stabiliteit 

Een vuurschaal op pootjes kun je makkelijker voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om er op te koken. Dan hoef je je niet te diep te bukken wat dan weer je gebruikscomfort vergroot. Vuurschalen met poten zijn ook stabieler en dus veiliger. Ben je fan van echt kampeergevoel? Dan is een vuurschaal zonder poten een goed idee. Zo kun je namelijk Dan ga je makkelijk samen aan de vuurschaal  zitten.

Vuurschalen met een industriële look 

Vuurschalen met een stoere en industriële look doen het nog altijd uitstekend. Daarnaast zijn er nog altijd heel wat fans van vuurschalen met een Scandinavische stijl Die heeft dus nog altijd niet afgedaan.  Deze stijl wordt vooral gekenmerkt door zijn fijne lijnen en het minimalistischere uiterlijk.

Gebruik vuurschalen

Een vuurschaal kun je voor zoveel meer gebruiken als voor warmte en gezelligheid in  je tuin. Je gebruikt deze schalen ook als barbecue en buitenkeuken. En met een vuurschaal op een sokkel heb je meteen je eigen vuurzuil om je huisdieren op een veilige afstand te houden.