Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Zo kies je de juiste vuurschaal voor in je tuin

Een vuurschaal geeft je tuin niet alleen meer uitstraling, het is ook erg handig op de koudere dagen. Vuurschalen laten je toe om ook dan nog volop te genieten van je tuin. Maar voor het zover is moet je wel enkele belangrijke knopen doorhakken. Ze zijn er namelijk in vele modellen, uitvoeringen, materialen en prijskaartjes. Het kan daardoor lastig worden om de juiste vuurschaal te vinden welke bij je tuin past en aan je wensen voldoet.

De plaats van een vuurschaal in je tuin

Hou in de eerste plaats rekening met de afmetingen van je tuin en met de meest geschikte plaats voor je vuurschaal. Zal je vuurschaal een plaatsje krijgen op tegels of op grind? Zorg in ieder geval voor een stabiele en dus veilige ondergrond voor je vuurschaal. Dat zal het gebruiksplezier alleen maar vergroten.

Het beste materiaal voor een vuurschaal?

Vuurschalen zijn verkrijgbaar in meerdere materialen zoals gietijzer, zwart gecoat staal en cortenstaal. Ieder materiaal heeft zo zijn specifieke  voor- en nadelen. Vuurschalen uit:

  • Gietijzeren vuurschalen: zijn vormvast, zelfs bij hoge temperaturen. Gietijzer is een sterk materiaal met een goede warmteverdeling. Gietijzer is wel zwaar en dus moeilijker verplaatsbaar.
  • Vuurschalen uit cortenstaal: zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Deze vuurschalen krijgen na enige tijd een prachtige bruine roestlaagje maar roesten gelukkig niet door. Cortenstaal is duurzaam met een lange levensduur.
  • Vuurschalen van gecoat staal: beschikken vaak over een anti-aanbaklaag. Gecoat staat is een materiaal dat makkelijk recycleerbaar. Met hun zwarte uiterlijk hebben ze een moderne en industriële look uit

Pootjes onder je vuurschaal voor maximale stabiliteit 

Een vuurschaal op pootjes kun je makkelijker voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld om er op te koken. Dan hoef je je niet te diep te bukken wat dan weer je gebruikscomfort vergroot. Vuurschalen met poten zijn ook stabieler en dus veiliger. Ben je fan van echt kampeergevoel? Dan is een vuurschaal zonder poten een goed idee. Zo kun je namelijk Dan ga je makkelijk samen aan de vuurschaal  zitten.

Vuurschalen met een industriële look 

Vuurschalen met een stoere en industriële look doen het nog altijd uitstekend. Daarnaast zijn er nog altijd heel wat fans van vuurschalen met een Scandinavische stijl Die heeft dus nog altijd niet afgedaan.  Deze stijl wordt vooral gekenmerkt door zijn fijne lijnen en het minimalistischere uiterlijk.

Gebruik vuurschalen

Een vuurschaal kun je voor zoveel meer gebruiken als voor warmte en gezelligheid in  je tuin. Je gebruikt deze schalen ook als barbecue en buitenkeuken. En met een vuurschaal op een sokkel heb je meteen je eigen vuurzuil om je huisdieren op een veilige afstand te houden.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Categorieën

Comments