Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

5 tips die jou helpen bij het afvallen!

Mensen die willen afvallen zijn op zoek naar de gouden tip hoe je snel gewicht kunt verliezen. Zo wordt er wel meer dan 100 keer per maand gegoogled hoe je in een week 5 kilo kunt afvallen. We kunnen je alvast uit deze droom helpen, want dit is niet realistisch. Wat wel realistisch is om 0,5 kilo tot 1 kilo per week af te vallen. Het is belangrijk om deze realistische doelen te stellen tijdens het afvallen, zodat je gemotiveerd blijft. In deze blog delen we nog meer tips hoe je het afvallen kan laten slagen!

Bereken je BMI

Heb je nu een ongezond gewicht van 25 of hoger? Stel een doel om op een gezond BMI te komen. Een gezond BMI ligt tussen de 18,5 en 24,9. Doelen stellen helpen je richting te geven en als je eenmaal het doel behaald hebt dan geeft dat je voldoening! Je BMI berekenen kan heel simpel via BMI calculators op het internet. Kom er vandaag nog achter wat jouw BMI is!

Drink voldoende water

Genoeg water drinken is normaal gesproken al super belangrijk, maar tijdens het afvallen kan het jou ook helpen om het een stukje makkelijker te maken. Als je genoeg water drinkt zal je namelijk eerder vol zitten. Drink voor iedere maaltijd een halve liter en je zal merken dat je minder eet!

Eet vezels en langzame koolhydraten

Vaak wordt er gedacht dat koolhydraten de boosdoener zijn tijdens het diëten, maar dat is niet per se waar. Ja, snelle koolhydraten die kun je beter vermijden. Deze worden namelijk snel opgenomen in je lichaam waardoor je bloedsuikerspiegel zal gaan stijgen. Vervolgens zou je lichaam insuline aan moeten maken om het weer te laten dalen. Snelle koolhydraten zitten in witte pasta’s, koekjes, chips, snoep en aardappels bijvoorbeeld.

Langzame koolhydraten bevatten vezels. Vezels helpen je darmen gezond te houden en helpen je bij het afvallen. Door genoeg vezels te eten heb je ook een lang verzadigd gevoel en dat is natuurlijk wel zo fijn! Eet daarom tijdens het diëten volkoren graanproducten zoals volkoren pasta en brood, zilvervliesrijst en quinoa bijvoorbeeld.

Prep je maaltijden

Wil je het jezelf een stukje moeilijker maken om ongezond te gaan snacken of eten? Het kan zeker helpen om je maaltijden van te voren te bereiden! Zo heb je altijd iets gezonds in de koelkast staan en hoef je niet in de verleiding te komen om vet en suikerrijke maaltijden te eten.

Genoeg slaap

We weten allemaal dat als je wilt afvallen je gezond moet eten en voldoende bewegen. Wat we soms wel eens onderschatten is dat voldoende slaap ook belangrijk is! Door genoeg te slapen worden je hormonen gecontroleerd die verantwoordelijk zijn voor een verzadigd gevoel. Als je te weinig slaapt zal je overdag meer calorieën eten. Wanneer je nog meer van deze tips wilt lezen, dan kun je www.weightwatchers.com/nl/ bezoeken.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Categorieën

Comments