Zet aaltjes tegen emelten in. Daar knapt je gazon van op!

0
852

Vertoont je gazon ineens gele, bruine of zelfs kale plekken? Dan is de kans groot dat je last hebt van emelten. Emelten zijn de larven van de langppootmug en dit zijn venijnige diertjes. Ze hebben geen vleugels en nog geen poten, maar kunnen je mooie gazon veranderen in een grasveldje dat niet om aan te zien is. Om van emelten af te komen kun je maar één ding doen. Aaltjes tegen emelten inzetten. Je kunt aaltjes tegen emelten gewoon online aanschaffen en deze, als het weer het toe laat, verdelen over je gazon. Wacht er niet te lang mee, voor je het weet is er niets meer over van jouw gazon.

Hoe kun je aaltjes tegen emelten inzetten?

Om te beginnen bereken je het te behandelen oppervlakte van je gazon. Dan ga je naar de website, via één van bovenstaande links, en bestel je C-green. Dit middel is volledig biologisch en bestaat uit aaltjes. Om de aaltjes tegen emelten in te zetten zul je eerst je gras kort moeten maaien, dan bevochtig je het gras door een flinke sproeibeurt. Is dat klaar? Dan los je de aaltjes op in de aangegeven hoeveelheid water en verdeelt ze over de aangedane plekken. Het is van essentieel belang dat je niet te lang wacht met deze manier van bestrijden. Deze aaltjes tegen emelten werken alleen tegen de hele jonge larven.

Maar dat wordt een smeerboel!

De aaltjes dragen bacteriën bij zich waar zij zelf heel goed op gedijen. De emelten echter overleven deze bacteriën niet. Misschien dat je nu denkt dat je hele gazon vol komt te liggen met larvenlijkjes, maar dat is niet het geval. Je zult er niets van merken en niets van zien. Alleen merk je op een gegeven moment dat je gras niet verder wordt aagetast. Het is dan de hoogste tijd om te gaan bijzaaien. Zo heb je al snel weer een schitterend gazon.

Is dat niet giftig voor mijn huisdieren?

Dit bestrijdingsmiddel is volkomen veilig voor mensen en (huis) dieren. Het gaat hier om aaltjes die zich specifiek richten op de emelten. Ze zullen dus ook geen wormen bij je honden of katten veroorzaken. Zijn de aaltjes klaar met hun "werk" dan verdwijnen ze gewoon. Je hoeft je echt nergens zorgen over te maken. Heb je het idee dat de emelten van het hartnekkige soort zijn? Dan kun je de behandeling herhalen. Doe dit tussen half september en half oktober voor het beste resultaat.