Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Alles over groenlipmossel

Groenlipmossel duikt opeens overal op. Verschillende soorten drogisterijen nemen dit nu op in hun assortiment en online is het ook overal te vinden. Het lijkt wel een van de meest populaire voedingssupplementen te worden. Maar toch is het voor vele nog een vraagteken wat dit nou precies is en waar het goed voor is. Daarom hebben wij hier alle informatie die je wilt weten over groenlipmossel.

Voedingssupplement

Groenlipmossel zou je wel kunnen vergelijken met een superfood. Het zou dan ook alle eigenschappen hebben van een superfood. Het ziet er mooi uit, het klinkt exotisch en is eigenlijk nog relatief onbekend. Wat wel bekend is, is dat er veel gezondheidsvoordelen aan toegeschreven worden. Wel willen we bij deze een disclaimer geven over groenlipmossel. Wij benoemen hier enkel de feiten en dit is dus een informatief artikel. Omdat het misschien wel klinkt dat het allemaal te mooi is om waar te zijn, willen we je graag meer informatie geven hierover.

Wat is het?

Groenlipmossel is een mosselsoort die gekweekt wordt in Nieuw-Zeeland. De schelp van een groenlipmossel is bruin en heeft een de onderkant een groen kleurige rand. Dit verklaart dan ook gelijk de naam. De mossel is rijk aan verschillende vetzuren. Deze vetzuren zorgen voor ontstekingsremmende werkingen en zijn sterke antioxidanten. De reden dat een groenlipmossel zo bijzonder is, is omdat de vetzuren in een grote diversiteit komen en dit is dus erg uniek.

Werking

Zoals we al eerder benoemde wordt de groenlipmossel verwerkt in supplementen. De grootste reden dat iemand een groenlipmossel supplement voorgeschreven krijgt is dan ook door de ontstekingsremmende werking. Daarnaast bevat het nog veel glycosaminoglycanen. Dit is een hele mond vol tanden, maar zijn belangrijke stoffen. Deze stoffen dragen bij aan een tal van lichamelijke functies. Denk aan wondgenezing, vochtbalans van de huid, het onderhouden van kraakbeen en het aanmaken van gewrichtsvloeistof. Aardig belangrijk dus! Naar deze fijne bijwerkingen bevat groenlipmossel ook nog mineralen, vitamines en glucosamine.

Let op: er is over het algemeen nog niet veel onderzoek gedaan naar groenlipmosselen. Er valt dus ook niets vast te stellen of deze gezondsheid voordelen echt voor iedereen werken. Het is daarom ook goed om te weten om niet altijd het internet te geloven en als je twijfelt gewoon je huisarts te bellen. Je huisarts is bovendien degene die je moet vertrouwen als het gaat om je lichaam en dus het meest professionele persoon om te geloven. Het zijn potentiele werkingen.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Belangrijkste elementen van een camera lens

Wie professionele foto’s van hoge kwaliteit wilt maken, gebruikt hiervoor de juiste materialen. Denk aan...

Deze Italiaanse plekken zou je moeten bezoeken

Elke zomer trekken er honderdduizenden mensen naar andere Europese landen. Zo zoekt men het...

Een auto nodig? Dit zijn je opties!

Er zijn onwijs veel situaties denkbaar waarin het handig is om een auto tot...

Wespen bestrijden in het wespenseizoen

Ieder kind in Nederland is waarschijnlijk bang voor wespen, of in ieder geval een...

Wat is underlayment?

Bij een verbouwing komt meer kijken dan de meeste mensen op voorhand denken. Daarom...

Waarom geen verhuislift huren in Den Haag?

Als je spieren er al zeer van doen en de stress je naar je...

Categorieën

Comments