Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Met goede koffiebonen kan je jouw heerlijkste kop koffie maken

Koffie is passie

Genegenheid, warmte, affectie en troost. Het zijn zo losweg maar enkele begrippen die onverbrekelijk verbonden zijn aan het wonderbaarlijke goedje waar ettelijke miljoenen medemensen dagelijks naar hunkeren.

Mensen van alle sociale klassen, lagen en standen, van verschillende continenten en meest diverse origine hebben steevast minstens deze gemeenschappelijke deler, een boontje voor koffie.

Puur – Ongerept

De meeste stervelingen onder ons nemen genoegen met het kant en klare voorgemalen goedje. Toch ook lekker makkelijk? Bovendien gaat er eerlijk gezegd maar weinig boven een pas geopend pakje gemalen koffie, toch?

Je kan er echter natuurlijk ook voor kiezen om het eerder wat echter spul te gaan aanschaffen. Elke, ietwat zichzelf respecterend gebruiker, gaat namelijk gewoon pur sang koffiebonen kopen! Nu, “pur sang” met enige nuance… De pure, bij origine groene koffiebonen hebben weliswaar niets van het gebrande/geroosterde fantastisch aromatische eindproduct. Datgene dat wij dan doodeenvoudig als behaaglijke koffiebonen kopen. Ieder naar eigen smaak en/of aroma.

Essentie door kwaliteit

De hoofdzaak of essentie voor de kwaliteit van uw felbegeerde tasje koffie hangt dus vooral af van uw keuze voor het milde, eerder robuustere karakter, of een gebalanceerde mix van beiden bij het koffiebonen kopen.

Centraal en Zuid-Amerika, Afrika en ook Azië produceren en leveren het gros van de wereldwijde aangeboden verscheidenheid van koffiebonen aan. Diversiteit te over dus om de ware pionier in je los te laten.

Boonen & Co

Celebrities, acteurs, actrices en het kruin van de sportwereld, loven het geliefkoosde brouwsel als zijnde ook voor hen onmisbaar, en soms zelfs gezondheidsbevorderend. Op sociale media wordt geregeld geposeerd of geacteerd met een lekker kopje koffie, wel of niet voorzien van een schuimend kraagje, met meestal hun geliefkoosde koffiemerk daarbij additioneel onderstreept. Velen onder hen zetten ondertussen dan ook hun signatuur onder één of andere “brand of coffee”, en propageren om ter hardst: Mijn koffiebonen kopen! En dat dan liefst onder een catchy/sexy slogan.

Café serré

Bien serré dus, of al het voorgaande in een klein kopje?

Het lekkerste kopje koffie maken doe je dus bij voorkeur en zonder twijfel met goede koffiebonen. Het aanbod aan keuzes in verschillende soorten koffiebonen zijn enorm divers en breed. Je grondig informeren en bevoorraden doe je ongetwijfeld best in de betere plaatselijke speciaalzaak. Maar ook online zijn de opties quasi onbegrensd en vooral dikwijls heel rijk aan interessante info.

Je kan op termijn en naar eerdere persoonlijke ervaringen, door selectie van de voor jou persoonlijk meest begeerde smaak, sterkte en karakter van goede koffiebonen, mijn inziens de voor jou perfecte en meest heerlijke kop koffie maken.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Hoe krijg ik de beste lening?

Wanneer we in een financieel lastige situatie zitten, kan er wel een lening gebruikt...

Chiropractie als alternatieve geneeswijze

In Nederland hebben ruim 2 miljoen dagelijks last van nek en rug klachten. Wanneer...

Het perfecte cadeau voor mijn kleine zus

Afgelopen zomer heeft mijn zusje Lisa een verschrikkelijke periode moeten doormaken. Ze heeft namelijk...

5 tips die jou helpen bij het afvallen!

Mensen die willen afvallen zijn op zoek naar de gouden tip hoe je snel...

Inspiratie voor leuke cadeaus

Het is een lastige periode om inspiratie op te doen voor cadeaus. In de...

De juiste beveiliging voor je winkelpand!

De decembermaand is weer aangebroken! Voor de winkeliers is dit altijd een erg succesvolle...

Categorieën

Comments