Zo ben je altijd de beste versie van jezelf

0
1258
zelfvertrouwen

We hebben het vaak niet door, maar je hebt altijd zelf in de hand hoe jij je voelt én hoe je overkomt op anderen. Er zijn veel factoren die bepalen hoe jij je voelt, maar dat betekent niet dat je er zelf geen controle over hebt. Je mag altijd jezelf zijn, laten we dat even voorop stellen, maar soms is het ook belangrijk om de beste versie van jezelf te zijn. Denk aan momenten van een sollicitatie, op een feestje of andere sociale gelegenheden. In deze blog leggen wij je uit hoe je er voor kunt zorgen dat je er altijd op je best uitziet.

Kleding doet meer dan je denkt

Je kleding kan al een groot verschil maken. Je geeft mensen een andere indruk als je er bij loopt in een slim fit overhemd in de juiste maat dan wanneer je een wijd overhemd draagt. Ook de kleuren die je draagt bepalen veel. Elke kleur zegt namelijk iets, maar daar gaan we nu niet helemaal op in. Je kunt met de juiste kledingkeuze in ieder geval een hoop bereiken. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook als het gaat om sociale contacten. Mensen die zich leuk kleden geven vaak (onbewust) een gezellige indruk. Denk er de volgende keer dat je ergens heen gaat (al is dat naar de supermarkt) aan dat je met een goede outfit anders wordt behandeld. Bovendien zorgt het er zelfs voor dat jij je lekkerder in je vel zal voelen. Misschien toch even een slim fit overhemd scoren dus.

Een eerste indruk

Binnen een paar seconde hebben mensen al een oordeel over je gemaakt. En dat oordeel maken ze op basis van je uiterlijk, de manier waarop jij je voorstelt en je gezichtsuitdrukking. Het klinkt misschien gek, maar om ervoor te zorgen dat je altijd een goede indruk maakt, moet je oefenen. Dit kun je voor de spiegel doen óf samen met iemand anders. Een slim fit overhemd en een nette spijkerbroek gepaard met een chagrijnige blik zal niet werken, kunnen we je vertellen. Let dus op hoe jij je presenteert.

Schrijf het van je af

Als er iets is waar je ernstig mee zit te worstelen kan je niet de beste versie van jezelf zijn. Je wordt hier als het ware in tegengehouden. Je doelen in het leven opschrijven helpt hierbij. Bedenk voor jezelf wat je gaat en moet doen om van die blokkades af te komen. Het kan weer zweverig overkomen, maar het is belangrijk om je eigen ik door en door te kennen.