Kleren maken de man

0
2325
herenkleding

Zoals je inmiddels al weten als jullie mijn blog volgen, schrijf ik vaak over alle dingen die in mij opkomen. Er is niet echt een pijl op te trekken. Zelf vind ik erg leuk om te schrijven over mijn belevingswereld. Hopelijk vinden jullie het ook leuk om hier over te lezen. Als je nog onderwerpen hebt waar je graag mijn visie op zou willen zien, moet je het maar laten weten.

Het is intussen al een paar dagen echt mooi weer in Nederland. Veel mensen vergeten even dat het nog steeds winter is. Ik heb de eerste korte broeken alweer voor bij zien komen. Nu kan je denken dat deze blog gaat over het mooie weer maar dat is niet zo. Mijn gedachten dwaalden dit keer af naar herenkleding.

Kunnen je gedachten daar dan naar afdwalen? Ja, blijkbaar wel. Ik denk dat het te maken heeft met de korte broeken die ik voorbij zag komen.

Voor wie?

Wat maakt herenkleding nu zo speciaal voor heren. Eerlijk gezegd moet ik jullie het antwoord daarop schuldig blijven. Waarschijnlijk heeft het vooral te maken met de pasvorm en de maatvoering. Eerlijk gezegd wil ik hier nu niet verder over schrijven. Misschien dat ik in een volgende blog een keer ter sprake gaat komen.

The man

Wat wel duidelijk te merken is (vind ik), is dat steeds meer mannen echt een statement willen maken met hun kleding. Je kan dan ook kiezen uit verschillende stijlen. Je hebt casual, chique, zakelijk, een combinatie tussen voorgaande en ga zo maar door. Zelf voel ik me het prettigst in casual kleding. Ik kan er lekker in bewegen en voel me op mijn gemak. Doordat ik me op mijn gemak voel, heb ik het idee dat ik ook zelfverzekerder over kom.

Kleren maken de man

Iedereen kent bovenstaande gezegde wel. Zelf vind ik het heel interessant. Hiervoor heb ik al toegegeven dat ik mezelf het meest prettig voel in casual kleding. Dit is echter niet altijd van toepassing. Stel dat je een zakelijke afspraak zou hebben met een bank of investeerder en ze weten nog niet goed wat jij voor werk doet, dan is het handig om wat formeler gekleed te gaan.

Wat je het beste kan aantrekken hangt volgens mij vooral af van wie je bent, wat je zou willen uitstralen en in welke omgeving je bent. Ga maar eens bij jezelf na welke kleding je het liefst aan hebt en waarom dat is. Ik ben benieuwd naar het antwoord!