Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een compressor?

Een compressor is een apparaat dat lucht comprimeert tot een bepaalde druk om hierbij bepaalde handelingen te kunnen verrichten. De lucht wordt opgezogen door het apparaat vanuit de omgeving. Daarna wordt het om druk gebracht en wordt de luchtdruk is het apparaat dus hoger dan de luchtdruk in de omgeving. De lucht in dit apparaat wordt dan ook wel perslucht genoemd. Luchtdruk wordt geuit is aantal bar. Een compressor creëert een luchtdruk van 6 bar of meer.

Soorten compressors

Er zijn verschillende soorten compressors. Zo zijn er zuigcompressors die door middel van zuigers de lucht op druk brengen. Ook zijn er schroefcompressors. Zoals de naam al zegt brengen dit soort compressoren de luchtdruk omhoog door middel van schroeven. Wel is het over het algemeen zo dat schroefcompressors meer lucht leveren van zuigcompressors. Hiernaast zijn er nog een aantal minder gebruikte soorten compressoren die specifieker gemaakt zijn voor bepaalde doelen.

Als je een compressor wilt gaan kopen is het allereerst erg belangrijk om te weten waarvoor je het apparaat wilt gaan gebruiken. Het is namelijk afhankelijk van zijn doel wat voor eigenschappen belangrijk zijn voor jouw compressor. Zo kan je een compressor gebruiken om je autobanden op te pompen. In dit geval wordt de lucht vanuit het apparaat direct gebruikt. Echter kan je ook een apparaat aansluiten op de compressor zoals zaagmachines en boormachines. Ook kan je er op hoge druk dingen mee schoon blazen of zou je er mee kunnen verven.

Het doel

Doordat er dus veel verschillende doelen zijn voor een compressor moet je eerst beslissen waar je hem voor gaat gebruiken. Daarna kan je voor dit doel gaan opzoeken wat de beste specificaties zijn. Zo moet je letten op de tankgrootte, de luchtdruk en het vermogen van de compressor. Daarnaast is het erg belangrijk hoeveel lucht er per minuut uit de compressor wordt geblazen, dit heeft namelijk een grote impact op de werking van het apparaat. Als je bijvoorbeeld verf wilt gaan spuiten met de compressor is het erg belangrijk dat je een groot volume hebt, maar juist een lage druk. En als je met een elektrisch apparaat gaat werken is het bijvoorbeeld weer belangrijk dat er geen condensatie plaatsvindt bij de compressor. Ook moet je aandacht besteden aan het materiaal waarvan de cilinder gemaakt is, dit kan aluminium of gietijzer zijn. Ook is er een onderscheid tussen compressoren die oliegesmeerd zijn en juist compressoren die olievrij zijn. Denk dus eerst aan het doel van de compressor en beslis dan welke eigenschappen van de compressor hiervoor het belangrijkste zijn.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments