Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

De horror van de eindexamens

Als ik terugdenk aan toen ik in de zesde klas van het VWO zat, heb ik bijna alleen maar leuke herinneringen. Het eindgala, de eindexamenstunt en natuurlijk de diploma-uitreiking. Maar er is een verschrikkelijke herinnering die nu nog in mijn hoofd blijft spoken. Namelijk de eindexamens.

Een keurige leerling

Als ik mezelf zou moeten omschrijven als leerling op de middelbare school was ik in 1 woord keurig. Ik was een prima leerling en deed eigenlijk niet veel fout. Mijn cijfers waren voldoende en precies zo was mijn gedrag ook. Soms kletste ik natuurlijk wel iets te veel of had ik mijn huiswerk per ongeluk niet gemaakt, maar over het algemeen deed ik het goed. Tot de beruchte eindexamens eraan kwamen…

Een te grote druk

Op de eindexamens wordt namelijk super veel druk gelegd. Terwijl in de vierde bijna geen aandacht wordt besteed aan het feit dat je toetsen al meetellen voor de eindexamens, gaat het in de zesde klas nergens anders meer over. Je moet presteren, anders kom je de loting niet door of kan je niet naar de universiteit van je keuze. En daarnaast moet je ook nog voor de basisvakken samengenomen gemiddeld een voldoende halen. Veel om over te piekeren dus voor de leerlingen van tegenwoordig. En dan hebben we het nog niet eens over de zenuwen gehad.

Kritiek

Gelukkig is er tegenwoordig meer kritiek over de eindexamens. Veel critici zeggen dat het niet kan dat er aan een toets-moment zoveel waarde wordt gehecht. Daarnaast zeggen veel mensen dat de zenuwen er ook voor kunnen zorgen dat leerlingen op dat ‘o zo belangrijke’ toets-moment minder presteren. Ik ben het daar helemaal mee eens. Ondanks dat ik al niet goed was in natuurkunde, hebben de zenuwen er zeker voor gezorgd dat ik mijn halve eindexamen natuurkunde niet heb kunnen invullen.

Dit moet beter

Ik ben er dan ook zeker van overtuigd dat dit beter moet. Scholen zijn al goed op weg en ook met bijvoorbeeld een examentraining kunnen leerlingen zich goed voorbereiden op de eindexamens. Toch vind ik dat scholen zich beter moeten verdiepen in het effect dat bepaalde aspecten van het eindexamen kunnen uitoefenen op de leerlingen. Zo vind ik dat eindexamens maken in een grote en heel erg koude gymzaal onnodig is. Als je altijd je toetsen in een klaslokaal maakt, waarom is het dan ineens nodig om leerlingen in een andere omgeving te testen? Als scholen zich hier beter in verdiepen kan dit naast voor de leerlingen ook nog goed uitpakken voor zichzelf. Want hun slagingspercentages lijden hier absoluut ook onder!

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments