Ik koos voor een huis met oerwoud-tuin…

0
1501

Een aantal weken geleden heb ik samen met mijn partner een nieuw huis gekocht. Echt een plaatje is het! Grote ramen, veel ruimte en net gerenoveerd. Je zou dus zeggen dat we geen moment twijfelden over dit prachtige huis. Maar, helaas was dit niet het geval. De tuin was namelijk niet om aan te zien. Toen we over de stapstenen richting de achtertuin liepen, leek het net alsof we in de Amazone waren beland. Overal stonden boompjes, planten en struiken en het was bijna onmogelijk om er rond te lopen omdat het zo dichtbegroeid was.

Toch wel gekocht

Toch beseften wij ons dat je een huis wat in zo’n goede staat is maar zelden tegenkomt in Amsterdam. En zeker niet met én een nieuwe keuken én een nieuwe badkamer erin. Dus besloten wij om de knoop door te hakken en het huis te nemen. Echter, moest er dus wel wat met de tuin gebeuren. Heel fijn dat mijn partner geen mietje is en we besloten dat we samen een week keihard zouden gaan werken om deze tuin klaar te maken voor aankomende zomer. Aan de bak dus!

Babystapjes

Helaas ging de grote schoonmaak niet zo snel als we hadden verwacht. Zeker het eerste deel was zeer vermoeiend. Je moet namelijk, voor je echt met het opknapwerk kan beginnen, eerst de hele boel kaal hebben. Al het onkruid en de rest van de troep moesten we uit de grond halen en dan de gaten van de grond weer dichten. Na enkele dagen zwoegen kwam het einde gelukkig in zicht. Van het oerwoud was niks meer over. Toen we ook de grond weer toonbaar hadden gemaakt (en zonder gaten) leek het in ieder geval alsof we er nog iets van konden maken. Het leukste deel kon nu beginnen.

Decoreren

De laatste vraag was hoe we de tuin wilden inrichten. Hier hebben wij, naast het ontruimen van de tuin, het langste over gedaan. Want er zijn zoveel leuke dingen die je in je tuin kan zetten en zoveel mooie bloemen die je kan planten! Maar toen vrienden van mij kwamen kijken en ons iets aanbevolen waren wij er al snel uit. Ze kwamen met de website ‘nobelhout.nl’ waar je allerlei mooie houten tuinproducten kan kopen. Van schuurtjes tot meubels, ze hebben het allemaal. Omdat wij hout allebei mooi vinden én het echt een warme sfeer geeft in je tuin, besloten wij hier wat leuke producten uit te kiezen. En de rest van de planten er omheen verzinnen ging toen vanzelf.

Eindresultaat

Inmiddels zit ik met een lekker bakje koffie op ons houten bankje met mooie sierkussentjes te kijken naar de tuin. Het is eigenlijk nog veel te koud om buiten te zitten, maar ik kon het niet laten. Het eindresultaat is echt super geworden met dank aan hard werken, mijn partner en de tip van onze vrienden!