Over de juiste toilethouding: waarom is het belangrijk?

0
1628
Toilethouding

Met de evolutie van de mens heeft ook een mooie uitvinding plaatsgevonden: het toilet. Onze privé troon is ons heilig geworden. Hij neemt een belangrijke plek in in het huis, wordt goed schoongehouden, en we versieren zelfs de ruimte waar hij in staat met kalenders, kaarsen, en andere gezelligheid. We kunnen niet meer zonder. En dat is jammer. Want een modern toilet zorgt er eigenlijk voor dat je niet in de goede houding zit om een prettige ervaring te hebben. Ik leg je uit hoe het nou precies zit.

Hoe zijn we gemaakt?

De mens is eigenlijk gemaakt om hurkend de Titanic te laten zinken. Zo heeft de natuur het ons meegegeven. Onze uitwerpselen vonden de kortste weg naar de vloer van het bos. Dat deden we dus hurkend. Op deze manier maken we het het allermakkelijkst voor onze binnenkant om onze buitenkant te kunnen bereiken, zonder dat er iets knelt. Een moderne WC vergemakkelijkt dit juist niet, want we zitten meer rechtop. Rechtop zitten zorgt voor een knik in ons darmkanaal. Dit is dus slecht voor je houding. Dit is de reden waarom sommige mensen nu meer moeite hebben met deze kwestie en meer tijd kwijt zijn dan nodig is voor deze handeling.

Niet iedereen

Niet alle mensen op aarde hebben het moeilijker door de nette rechtop gemaakte toiletten. Er is een kleine groep mensen die gevoeliger zijn voor de bovenstaande kwestie dan anderen. De meeste mensen zullen geen problemen hebben met hun blokhut bouwen. Die kunnen dus wel een mooi en modern hangtoilet in hun kleine kamertje installeren. Heb je echter wel problemen? Zit je veel langer dan je weet dat je zou moeten zitten? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het voor jezelf makkelijker te maken.

Oplossingen

Wat eerst belangrijk is om te zeggen is dat je niet moet gaan duwen als het niet lukt. De makkelijkste oplossing voor dit conundrum is het neerzetten van een krukje. Daar zet je dan je voeten op terwijl je je nestelt op je comfortabele toilet. Dit zal je houding verbeteren en de knik weghalen, waardoor je makkelijker je zaakje kunt verrichten. Het blijkt zelfs drie keer sneller te zijn dan normaal, volgens een onderzoek. Mocht dit alsnog niet helpen voor je houding, dan kun je investeren in een speciaal grond toilet. In Frankrijk en landen in Azië weten ze al dat dit eigenlijk het beste is. Ook al is het heel oncomfortabel.