Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Sla al jouw foto’s op extern geheugen op

Foto’s zijn en blijven de mooiste herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden. Men kijkt nog altijd graag terug op foto’s van vakanties, trouwerijen of de geboorte van hun eigen (klein)kind. Zelf kom ik nog regelmatig bij mijn opa en oma en krijg ik telkens weer foto’s van vroeger te zien. Mensen kunnen zich daadwerkelijk hechten aan foto’s en herinneringen van vroeger, des te belangrijker is het om deze foto’s goed te bewaren. Zowel voor jezelf, als voor het nageslacht. Vroeger werden foto’s veelal met een camera gemaakt. Deze foto’s werden opgeslagen op een SD-kaart en vervolgens via ditzelfde kaartje geconfigureerd naar de computer of laptop. Van je computer of laptop konden de foto’s overgezet worden naar een USB stick. Tegenwoordig wordt het merendeel van de foto’s gemaakt met een mobiele telefoon. Aan de ene kant is dit super handig, aangezien je altijd een camera bij de hand hebt en dus overal foto’s kunt maken. Toch schuilt er ook een gevaar achter al deze technologie. Indien je mobiele telefoon gestolen wordt, het toestel crasht of je op een andere manier je toestel kwijt raakt, zijn al je foto’s en video’s die je met hetzelfde toestel hebt gemaakt kwijt. Dit moet je zien te voorkomen, aangezien duizenden Nederlanders met hetzelfde probleem te maken hadden. Regelmatig zie je immers oproepen op Facebook voorbij komen om zo snel mogelijk een gestolen mobiel terug te brengen. Geeneens vanwege het toestel zelf, maar vanwege de verloren foto’s en herinneringen.

De oplossing

Er zijn al een paar voorbeelden gegeven van mogelijke oplossingen voor het probleem van verloren gegevens. In combinatie met een SD-kaart en een USB stick kun je een groot deel van deze problemen al oplossen. Zorg er daarom voor dat je minimaal 1x per maand of direct na een vakantie al je foto’s op een USB stick plaatst. Hiermee voorkom je eventuele teleurstellingen. Je kunt meerdere kleine USB sticks kopen om van elke gebeurtenis één map te maken, maar je kunt ook één grote USB stick kopen om zodoende de kans op kwijtraken te verkleinen. Daarbij kun je de belangrijkste foto’s en video’s ook op een online programma als Dropbox plaatsen. Dropbox is een gratis online programma waarop je al jouw belangrijkste documenten en foto’s kunt plaatsen en zodoende ook eenvoudig kunt delen met je naasten. Het voordeel van dit online programma is dat eventuele schade aan de laptop of USB-stick geen gevolgen heeft voor je foto’s en video’s. Je kunt immers inloggen op een andere computer en ook vanuit daar al jouw bestanden bekijken.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Hoe ga je om met een traumatische ervaring?

Een traumatische ervaring kan een grote impact hebben op je dagelijkse leven. Het duurt...

Visum weetjes als je naar Suriname reist

Door de pandemie is het voor reizigers af te raden om verre reizen te...

Meer smaak met restaurantwijnen

De feestdagen komen er binnenkort weer aan, je wilt dan natuurlijk een lekker wijntje...

Meer plezier in bed: dit kan je doen

Een lange relatie kan als gevolg hebben dat de slaapkamer een steeds minder spannendere...

Een Parajumpers jas kopen

Wil je een jas kopen van een bekend merk? Dan kun je overwegen om...

Wat zijn ontwikkel assessments en wat zijn selectie assessments?

Als je voor het eerst een assessment moet gaan doen zal je je afvragen...

Categorieën

Comments