Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Sla al jouw foto’s op extern geheugen op

Foto’s zijn en blijven de mooiste herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden. Men kijkt nog altijd graag terug op foto’s van vakanties, trouwerijen of de geboorte van hun eigen (klein)kind. Zelf kom ik nog regelmatig bij mijn opa en oma en krijg ik telkens weer foto’s van vroeger te zien. Mensen kunnen zich daadwerkelijk hechten aan foto’s en herinneringen van vroeger, des te belangrijker is het om deze foto’s goed te bewaren. Zowel voor jezelf, als voor het nageslacht. Vroeger werden foto’s veelal met een camera gemaakt. Deze foto’s werden opgeslagen op een SD-kaart en vervolgens via ditzelfde kaartje geconfigureerd naar de computer of laptop. Van je computer of laptop konden de foto’s overgezet worden naar een USB stick. Tegenwoordig wordt het merendeel van de foto’s gemaakt met een mobiele telefoon. Aan de ene kant is dit super handig, aangezien je altijd een camera bij de hand hebt en dus overal foto’s kunt maken. Toch schuilt er ook een gevaar achter al deze technologie. Indien je mobiele telefoon gestolen wordt, het toestel crasht of je op een andere manier je toestel kwijt raakt, zijn al je foto’s en video’s die je met hetzelfde toestel hebt gemaakt kwijt. Dit moet je zien te voorkomen, aangezien duizenden Nederlanders met hetzelfde probleem te maken hadden. Regelmatig zie je immers oproepen op Facebook voorbij komen om zo snel mogelijk een gestolen mobiel terug te brengen. Geeneens vanwege het toestel zelf, maar vanwege de verloren foto’s en herinneringen.

De oplossing

Er zijn al een paar voorbeelden gegeven van mogelijke oplossingen voor het probleem van verloren gegevens. In combinatie met een SD-kaart en een USB stick kun je een groot deel van deze problemen al oplossen. Zorg er daarom voor dat je minimaal 1x per maand of direct na een vakantie al je foto’s op een USB stick plaatst. Hiermee voorkom je eventuele teleurstellingen. Je kunt meerdere kleine USB sticks kopen om van elke gebeurtenis één map te maken, maar je kunt ook één grote USB stick kopen om zodoende de kans op kwijtraken te verkleinen. Daarbij kun je de belangrijkste foto’s en video’s ook op een online programma als Dropbox plaatsen. Dropbox is een gratis online programma waarop je al jouw belangrijkste documenten en foto’s kunt plaatsen en zodoende ook eenvoudig kunt delen met je naasten. Het voordeel van dit online programma is dat eventuele schade aan de laptop of USB-stick geen gevolgen heeft voor je foto’s en video’s. Je kunt immers inloggen op een andere computer en ook vanuit daar al jouw bestanden bekijken.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Categorieën

Comments