De verwachting van het bedrijf Ripple

0
629

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend zoals Ethereum, Bitcoin, Uniswap en Cardano. De verwachting Ripple loopt erg uiteen. Ripple wordt regelmatig door de war gehaald met de digitale coin XRP. XRP en Ripple lopen niet volledig gelijk op het bedrijfsgebied, het ecosysteem en de technologie. Toch wordt de XRP munt binnen Ripple wel gebruikt voor verschillende toepassingen in hun ecosysteem. Het bedrijf waar Ripple de naam van draagt wil het wereldwijde betalingsverkeer verbeteren. Om deze reden bestaat het merk van Ripple uit meerdere oplossingen en takken, waaronder de XRP ledger, de XRP coin, RippleX en RippleNet.

De verschillende onderdelen van het bedrijf

RippleNet is een netwerk dat wereldwijd door financiële instellingen gebruikt kan worden. Hierdoor kan geld sneller, op een transparante manier en tegen lagere kosten worden overgemaakt dan via het traditionele systeem van de bankwereld. RippleX is een platform gebaseerd op blockchain oplossingen voor verschillende partijen die geïnteresseerd zijn. De waarde van transfers wordt gebaseerd op gebruikers cases. De ledger van XRP is de open source blockchain technologie waarop de XRP coin draait. Het oorspronkelijke vermogen van de XRP munt is de ledger. Toch draaien beide onafhankelijk van het bedrijf Ripple, ondanks dat deze de munt en ledger wel heeft geïntegreerd in bepaalde oplossingen die ze aanbieden.

De technologie die Ripple en XRP gebruikt

Transacties door Ripple binnen de ledger van XRP kunnen binnen 3 tot 5 seconden voltooid worden. Vergeleken met de originele Bitcoin is dit erg snel. Bij Bitcoin kan het maximaal tien minuten duren. De Proof of Work consensus van Bitcoin is langzamer en vereist meer energie dan de consensus van Ripple. Daarnaast heeft Ripple autoritaire node validators. Deze controleren of een gemaakte transactie wel of niet rechtsgeldig is. De validators van Ripple zijn particulieren, cryptocurrency exchanges, particuliere betalingsproviders en banken. Op deze manier zorgt de XRP ledger ervoor dat er geen dubbele betalingen worden gedaan met hetzelfde geld. Als er een dubbele betaling wordt gevonden, dan worden de gegevens verwijderd. Ripple is bezig om enkele grote projecten te lanceren, waaronder de Ripple Liquidity Hub. In hoeverre ze hiermee een succes gaan behalen is vooral afhankelijk van de rechtszaak die loopt tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit is één van de grootste rechtszaken binnen de crypto wereld. De SEC is de toezichthouder binnen de Verenigde Staten van verschillende beurzen, waaronder effecten. Volgens de SEC zijn XRP munten sinds de uitgave in 2013 effecten en geen cryptocurrency. De vraag is waar de uitspraak Ripple brengt in de toekomst.