Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Een lening aangaan? Let hierop!

Ben jij van plan om een lening aan te gaan voor privé of zakelijke doeleinde? In dat geval is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de belangrijkste punten op dit gebied zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken. Het aangaan van een financiering is soms noodzakelijk, maar vereist wel bepaalde kennis van zaken. Gelukkig zullen we de belangrijkste componenten hieronder omschrijven.

Kijk als eerst naar de rente 

Als je besluit om een lening aan te willen gaan, is het altijd goed om van tevoren een lening te gaan berekenen. Bij een lening berekenen krijg je namelijk direct te zien hoeveel aflossing je dient te betalen en hoeveel rente. Hierbij is het goed om diverse partijen met elkaar te doen vergelijken zodat je zeker weet dat je niet teveel rente zult betalen. Rente is namelijk per instelling varieert en het is zonde als je teveel rente moet betalen omdat je hier geen onderzoek naar hebt gedaan. Op het internet zijn diverse websites actief waarbij je de standen met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je een goede partij uitkiest.

Het bepalen van de doorlooptijd

Als je een lening wilt gaan afsluiten is het goed om ook naar de doorlooptijd van de lening te kijken. Wil jij bijvoorbeeld binnen vijf jaar de lening volledig af hebben betaald? Dan zul je meer aflossen per maand dan als je kiest voor een periode van tien jaar. Ook de rente is hiervan afhankelijk. Om deze reden is het altijd goed om te kijken wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je hier meer over willen weten, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met je financiële adviseur zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De kosten voor het aanvragen van een lening

Veel mensen denken dat het aanvragen van een lening kosteloos is en soms is dat het geval. Echter, is het altijd aan te raden om een financieel adviseur in armen te nemen die je bij het volledige proces kan ondersteunen. Hierbij weet je zeker dat je geen verkeerde beslissingen zult maken, want dat is natuurlijk enorm vervelend. Heb jij hulp nodig bij het kiezen van een financieel adviseur? Op het internet kun je diverse bronnen raadplegen die je informatie verschaffen over het kiezen van de juiste adviseur.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments