Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Een lening aangaan? Let hierop!

Ben jij van plan om een lening aan te gaan voor privé of zakelijke doeleinde? In dat geval is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de belangrijkste punten op dit gebied zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken. Het aangaan van een financiering is soms noodzakelijk, maar vereist wel bepaalde kennis van zaken. Gelukkig zullen we de belangrijkste componenten hieronder omschrijven.

Kijk als eerst naar de rente 

Als je besluit om een lening aan te willen gaan, is het altijd goed om van tevoren een lening te gaan berekenen. Bij een lening berekenen krijg je namelijk direct te zien hoeveel aflossing je dient te betalen en hoeveel rente. Hierbij is het goed om diverse partijen met elkaar te doen vergelijken zodat je zeker weet dat je niet teveel rente zult betalen. Rente is namelijk per instelling varieert en het is zonde als je teveel rente moet betalen omdat je hier geen onderzoek naar hebt gedaan. Op het internet zijn diverse websites actief waarbij je de standen met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je een goede partij uitkiest.

Het bepalen van de doorlooptijd

Als je een lening wilt gaan afsluiten is het goed om ook naar de doorlooptijd van de lening te kijken. Wil jij bijvoorbeeld binnen vijf jaar de lening volledig af hebben betaald? Dan zul je meer aflossen per maand dan als je kiest voor een periode van tien jaar. Ook de rente is hiervan afhankelijk. Om deze reden is het altijd goed om te kijken wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Mocht je hier meer over willen weten, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met je financiële adviseur zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De kosten voor het aanvragen van een lening

Veel mensen denken dat het aanvragen van een lening kosteloos is en soms is dat het geval. Echter, is het altijd aan te raden om een financieel adviseur in armen te nemen die je bij het volledige proces kan ondersteunen. Hierbij weet je zeker dat je geen verkeerde beslissingen zult maken, want dat is natuurlijk enorm vervelend. Heb jij hulp nodig bij het kiezen van een financieel adviseur? Op het internet kun je diverse bronnen raadplegen die je informatie verschaffen over het kiezen van de juiste adviseur.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Top 5 unieke cadeau-ideeën voor tieners

Het is de feestdagen en je bent op zoek naar een cadeau om je...

CBD olie aan je kat geven? Dit moet je...

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van CBD olie. Niet alleen voor mensen, maar...

2 tips om jouw website beter vindbaar te maken...

Als je een website hebt dan is het wel zo fijn als mensen ook...

Wanneer kun je een letselschade advocaat inschakelen? 

Heb je een ongeluk gehad en hierbij schade opgelopen? Dan bestaat er de kans...

Een lening aangaan? Let hierop!

Ben jij van plan om een lening aan te gaan voor privé of zakelijke...

Weet wanneer je je aandelen verkoopt

Als je je veel bezig houdt met beleggen is het goed om je goed...

Categorieën

Comments