Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Wanneer kun je een letselschade advocaat inschakelen? 

Heb je een ongeluk gehad en hierbij schade opgelopen? Dan bestaat er de kans dat je de letselschade kunt verhalen. Hierbij speelt een goede letselschade advocaat een belangrijke rol. Maar hoe weet je wanneer je een letselschade advocaat moet inschakelen en welke factoren spelen hierbij een rol? Je leest het in dit blog! 

 

De ernst van de opgelopen schade

Bij het kiezen voor het wel of niet inschakelen van een letselschade advocaat, is de aard van de opgelopen schade een belangrijke factor. Heb je een ongeluk gehad en is er lichte materiële schade aan je auto? Dan kun je dit vaak gemakkelijk afhandelen met de betrokken verzekeraar(s). Gaat het echter om ernstige schade, zoals ernstig en/of blijvend fysiek of emotioneel letsel? Dan is de afhandeling hiervan lastiger en doe je er goed aan een letselschade advocaat in te schakelen. 

 

De hoogte van de schadevergoeding

Wanneer je ernstige (of blijvende) fysieke en/of mentale schade hebt opgelopen, dan kan de hoogte van je schadevergoeding flink oplopen. Hierbij zullen verzekeraars vaak in bezwaar gaan en niet zomaar overgaan tot uitbetaling, wanneer je dit zelf probeert af te handelen. Daarnaast bestaat er een grote kans dat jij een te laag bedrag hanteert, wanneer je zelf de hoogte van de schadevergoeding probeert vast te stellen. Een goede letselschade advocaat kan je helpen bij het vaststellen van de materiële en immateriële schade en de bijbehorende schadevergoeding, om deze vervolgens te claimen.

 

De aansprakelijkheid

Wil je de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de geleden schade? Dan moet deze partij  dit erkennen. Doet de partij dit niet? Dan moet je met bewijsmateriaal aantonen dat de partij aansprakelijk is. Schakel hierbij een goede letselschade advocaat in. Deze advocaat kan je helpen om de aansprakelijkheid vast te stellen en om jouw belangen behartigen naarmate de zaak vordert. Zo kun je de opgelopen schade zo snel en effectief mogelijk claimen. 

 

Hoe vind je een goede letselschade advocaat?

Heb je een letselschade advocaat nodig voor één van bovenstaande zaken? Een goede letselschade advocaat herken je aan de volgende zaken:

  • Hij of zij is aangesloten bij het Keurmerk Letselschade en staat ingeschreven bij het Register

  • De letselschade advocaat is dagelijks bereikbaar en woont het liefst bij je in de buurt. Zoek dus op een letselschade advocaat Alkmaar of een letselschade advocaat Rotterdam als je in deze regio’s woont. Het is belangrijk dat je actief met de advocaat kunt overleggen en dat deze actief betrokken blijft in de voortgang van de zaak.

  • De advocaat is gespecialiseerd in letselschade. 

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments