Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Een webshop opzetten, maar hoe?

Betaal je niet scheel

Ik heb zelf enige tijd bij een kleine webshop gewerkt. Het bedrijfje bestond uit mijn baas, een collega en mij. In mijn tijd daar heb ik het één en ander opgepikt over een webshop runnen. Het belangrijkste, geef niet onnodig veel geld uit aan diensten die jouw webshop voor je opzetten. Er zijn ontzettend veel webshop hosting bedrijven die voor een relatief klein bedrag (denk aan 10 tot 100 euro per maand) een platform aanbieden. Op dit platform kun je heel simpel een webshop opzetten en personaliseren. Aangezien het zo makkelijk is raad ik je sterk af grote bedragen te betalen om een website te laten maken. Kies een betrouwbaar platform en begin met servers voor laag dataverkeer. Groeit jouw webshop uit en zijn er betere servers nodig, kan je altijd upgraden.

Probeer uniek te zijn

Goed, een webshop online krijgen is dus niet zo moeilijk. Een nadeel hiervan is dat er dus veel webshops zijn, en waarschijnlijk ook dezelfde producten verkopen. En tenzij jij een eigen geproduceerd product verkoopt, is de kans groot dat je alle product info van de fabrikant krijgt. Denk aan beschrijving, product specificaties, foto’s etcetera. Hoewel het erg makkelijk is om dit direct over te nemen, zorgt het er ook voor dat je niet uniek bent. Schrijf op z’n minst je eigen beschrijvingen, en het liefst maak je ook nieuwe foto’s van de producten. Doe ook een onderzoek naar de competities; bedenk wat je vervelend of onhandig vindt aan hun website. Misschien accepteren ze een bepaalde betaalmethode niet, of is de website gedateerd qua design. Probeer deze gebreken te vullen op je eigen webshop. Wees ook eerlijk met jezelf. Stort jezelf niet in een markt waar de competitie al sterk gevestigd is.

Besteed aandacht aan marketing

Als je een design hebt voor een webshop dat het goed kan opnemen tegen de competitie, dan is het tijd voor de laatste stap. Om de gebruikers tevreden te stellen met dat design moeten ze de website wel eerst vinden. Het is dus heel belangrijk om genoeg te promoten. Denk bij jezelf wat je zoal online gekocht hebt. Hoe ben je bij die website terecht gekomen? Voor mij is het antwoord vaak dat ik gewoon Google naar het product dat ik wil. Meestal klik ik de eerste of de tweede link aan. Zelden ga ik verder naar beneden en ik klik eigenlijk nooit naar pagina twee. Het volume extra verkeer van één van de eerste links bij zoekmachines te hebben is verbazingwekkend. Waar je dus niet diensten moet betalen om een webshop te máken, kan het wel voordelig zijn om een online marketing bureau in te huren. De e-commerce marketing is een tak van sport die continu verandert. De cursussen die ik deed in mijn tijd bij de webshop zijn waarschijnlijk al niet meer relevant. Denk er dus niet te licht over en vraag in ieder geval om een offerte.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

4 tips bij de aankoop van jouw hoortoestel

Je hebt besloten dat het tijd is om een hoortoestel aan te schaffen. Dat...

Categorieën

Comments