Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Het onstaan van Computers

Misschien denk je dat de computer een moderne uitvinding is. Nou, dat is dus helemaal niet zo. De computer is al 358 jaar oud! Daar sta je van te kijken, hè? Veel mensen denken dat de computer ongeveer twintig jaar geleden is uitgevonden. Toen verkocht computerbedrijf IBM haar eerste pc’s. Pc staat voor personal computer. Dat betekent dat die computer gewoon op een bureau kan staan. Dus computers voor thuis en voor op kantoor.
Vóór die tijd waren computers heel groot en heel duur. Alleen grote bedrijven en universiteiten hadden zulke supercomputers.

Een rekenmachine?

Wat was dan wel de allereerste computer? Dat was de Pascaline. Op de Pascaline kon je nog geen spelletjes spelen.
Je kon er zelfs geen tekst mee typen! Eigenlijk kon het apparaat maar één ding: optellen. Maar meer kreeg de Pascaline niet voor elkaar!
Dat was toch gewoon een simpele rekenmachine, denk je misschien. Inderdaad, de Pascaline was een rekenmachine. Maar de moderne computer is dat ook! Op het beeldscherm van een computer kun je wel tekst en spelletjes zien, maar in het binnenste van de computer werkt alles met getallen. Een computer kan eigenlijk alleen maar optellen, hoe raar dat ook lijkt.

Niet voor niets heet het ding een computer: dat komt van het Engelse to compute. En dat betekent: rekenen. Een computer is dus eigenlijk een rekenaar.

Computer en types

Maar als een computer alleen maar enen en nullen kan optellen… hoe kan hij dan tekst, plaatjes, filmpjes en spelletjes op je beeldscherm laten zien?
Het lijkt ingewikkeld. Maar eigenlijk is het best makkelijk. Computertaal zit vol enen en nullen. Met 1-0-codes kan hij alles onthouden: letters, getallen, kleuren, vormen, noem maar op.

Er zijn verschillende soorten computers. Dat komt doordat computer-fabrikanten allemaal hun eigen type, hun eigen systeem hebben bedacht. Het is net als met spelcomputers: je hebt Nintendo, Sony. Je hebt ok game pc’s die speciaal zijn ontwikkeld voor het spelen van spellen. Je kunt tegenwoordig ook een Game pc samenstellen.

Met computers is het net zo. De meeste mensen hebben een pc die werkt met Windows. Maar er zijn ook Apple-computers, dat is een ander type.
En de laatste tijd hoor je steeds vaker over Linux-computers. Die werken weer heel anders.
Al die soorten computers hebben een ander besturingssysteem. Het besturingssysteem is het belangrijkste programma op je computer. Het regelt alles wat er in je computer moet gebeuren. En het helpt jou om de computer te gebruiken

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments