Een zonwering in je tuin, er zijn zo veel opties!

0
1071

Misschien heb je helemaal geen zonwering in huis of ben je juist op zoek naar een nieuwe zonwering voor in je tuin of bij je ramen in huis. Met een zonwering creëer je namelijk schaduwplekken in je tuin, kun je jouw woning koel houden in de zomer en geef je het interieur van je huis de laatste 'finishing touch'. Door middel van het gebruiken van zonwering vergroot je de privacy in en rondom je huis en kun je ook nog eens energie besparen. Er zijn meer dan 10 verschillende typen zonwering, zo vind je altijd een geschikte oplossing voor jouw woning en een mooie zonwering naar jouw wens. 

De verschillende typen zonweringen

Als je op zoek bent naar schaduw op je terras in de tuin kun je verschillende mogelijkheden kiezen. Het ligt natuurlijk ook aan wat voor budget je hebt, wat voor smaak je hebt en het gebruikersdoel van een zonwering. Als je je tuin van schaduw wilt voorzien, is een zonnescherm daar een kracht middel voor. Toch meer op zoek naar een terrasoverkapping? Met een terrasoverkapping kun je namelijk ook bij slechte weersomstandigheden op je terras blijven zitten. Hoe heerlijk is dat! Als je voor een echt kunstwerk wilt gaan, dan is een lamellendak een echter aanrader. Je kunt met lamellen zelf de ventilatie en hoeveelheid zonlicht door de stand van de lamellen te veranderen. Hartstikke handig voor elke weersomstandigheden dus!

Nog meer zonwering!

Om uit de wind te blijven tijdens heerlijke zomerse temperaturen kun je kiezen voor windschermen en schuttingen. Die zullen ervoor zorgen dat jouw gehele tuin of terras extra beschut zijn. Mocht je al een terrasoverkapping hebben kun je dit combineren met schuifwanden of ritsscreens, zo is je tuinkamer nog extra beschut. Maar ook voor privacy in en rondom je huis kun je gebruik maken van zonwering. Met ritsscreens zorg je ervoor dat mensen van buiten niet bij jou naar binnen kunnen kijken, maar jij kunt het zicht buiten nog wel behouden. Rolluiken zijn ook nog een optie, maar brengt vaak een minder gezellige sfeer met zich mee.

Voor welke zonwering ga jij?

Er valt zeker te concluderen dat er heel veel verschillende soorten zonwering zijn. Wat beter bij jouw huis en tuin past, hangt af van je budget en je voorkeuren. Er zijn erg veel verschillende stijlen, dus jouw favoriet zit er vast ook tussen! Heerlijk om komende zomer nog even wat langer in de tuin te blijven zitten tijdens het avondzonnetje onder je nieuwe terrasoverkapping!