Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Opties voor starters op de woningmarkt

De problematiek op de huizenmarkt voor starters is een thema dat al jaren lang speelt in de politiek. Ben jij starter en zoekende naar een woning? Maar kom je in de knel bij je Hypotheek berekenen, ook al is de actuele hypotheekrente nog zo laag? Lees dan hier meer tips hoe je als starter toch aan een woning kunt komen.

Wat is een startershyptoheek?

Een startershypotheek is niet fundamenteel anders dan een andere hypotheek, zoals voor doorstromers of voor ondernemers. Wel lopen starters tegen hun eigen problemen aan op de huidige woningmarkt. Er zijn bijzonderheden voor deze groep. Vaak heb je een relatief laag inkomen, waardoor je een lagere hypotheek kunt krijgen. Ook heb je vaak te maken met een openstaande studieschuld en niet zo veel spaargeld.

Wat zijn dan de mogelijkheden om toch een woning te kunnen kopen?

Familie

Misschien kun je je familie, bijvoorbeeld je ouders, om hulp vragen met een schenking. Als zij je een bedrag kunnen schenken bovenop je maximale hypotheekbedrag, kom je misschien toch op een bedrag dat voldoende is om een huis te kopen. Als je ouders niet over voldoende spaargeld beschikken om jou een bedrag in een keer te schenken, zouden ze ook de mogelijkheid kunnen onderzoeken om hun eigen hypotheek te verhogen. Dat bedrag kunnen ze aan jou te schenken zodat jij toch een huis kunt kopen.

NHG

Een tweede optie die je vaak ziet bij starters is dat ze een woning kopen met NHG, de Nationale Hypotheek Garantie. Bij woningen met NHG heb je te maken met een lagere rente dan met gewone hypotheken. Als je een woning met NHG koopt heb je een lagere rente, en dus lagere maandlasten, waardoor de rente makkelijker is te betalen dan een reguliere hypotheek. Daar zit wel een grens aan. Om voor in NHG in aanmerking te komen, mag je huis niet duurder zijn dan een bepaald bedrag, dat ieder jaar wordt aangepast. Zo was dit bedrag in 2019 €290.000, is per januari 2020 verhoogd naar €310.000 en is dit jaar wederom verhoogd naar €325.000.

Starterlening

De starters lening is een initiatief van SVn, en dat geeft een extra lening bovenop je gewone lening. Onder voorwaarde kun je daarvoor een aanvraag doen, en zo op die manier dus je leenmogelijkheden verder oprekken. Het fijne aan de starters lening is dat je die de eerste jaren niet hoeft af te lossen. Daardoor blijven ook je maandlasten beperkt. Niet alle gemeente bieden deze starters lening aan. Kijk daarom eerst op de website van SVn wat er mogelijk is binnen jouw gemeente en of je onder de voorwaarden valt.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Handige tips bij het kopen van verzenddozen

  Wanneer je een eigen webshop hebt, of juist zelfgemaakt sieraden verkoopt: een goede verpakking...

De eerste dag van de basisschool: wat mee te...

De eerste dag op de basisschool kan zowel spannend zijn voor kinderen en ouders....

De verwachting van het bedrijf Ripple

Er zijn meerdere cryptocurrencies waar je tegenwoordig in kan investeren. Sommige zijn erg bekend...

Hoe organiseer en bereid je je voor op een...

Het is bijna zover, de vakantie staat voor de deur en je hebt besloten...

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Categorieën

Comments