Gamen met de RTX 2080: een genot voor het oog

0
1436

Niets maakt een game freak zo gelukkig als geweldige graphics. Het is pure kunst, een genot voor het oog en, als ik even flink mag overdrijven, voor je ziel (gamers snappen dit). De laatste maanden is mijn gaming experience flink ge-upgrade. Ik maak tegenwoordig namelijk gebruik van de RTX 2080. De beeldkwaliteit van mijn games en video’s op de pc waren nog nooit zo goed. Heb je niets met gamen, dan is deze post waarschijnlijk niets voor jou. Maar als je van computerspellen wel kan genieten, lees dan vooral even verder!

Beste kerstcadeau

Ik ben een echte game fanaat. Van jongs af aan probeerde ik altijd al op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de gaming industrie. Er was zelfs een tijd dat ik bijna niet meer de deur uit ging en tot het ochtendgloren driftig achter mijn computer Diablo speelde. Het was een verslaving. Die tijd is inmiddels gelukkig voorbij. Ik ben natuurlijk ook wel wat ouder geworden en hecht tegenwoordig meer waarde aan een biertje in de kroeg doen met vrienden. Maar van een goede game met topnotch graphics kan ik nog steeds intens genieten. Mijn vriendin heeft mij afgelopen kerst een nieuwe videokaart cadeau gedaan, de RTX 2080. Ik sprong een gat in de lucht toen ik het cadeaupapier openscheurde en de letters op de doos las.

Prachtige graphics

Ik had mezelf met Sinterklaas de nieuwste Call Of Duty: Black Ops voor op de PC cadeau gedaan, vanwege de prachtige graphics. Maar tot grote spijt kwam ik er achter dat mijn verouderde videokaart de 4k resolutie en 60fps niet aan kon. Ik baalde als een stekker. Mijn vriendin wilde mij deze high-end gaming experience niet ontnemen en besloot mij daarom te verrassen met een nieuwe MSI videokaart. De schat dat ze is. Ze heeft nul verstand van computers, maar ze heeft avondenlang stiekem het internet afgestruind en reviews gelezen. Zo kwam ze op de RTX 2080. Ik zal eerlijk zijn, toen ik de kaart had aangesloten aan mijn computer en het spel startte, schoten de tranen in mijn ogen. Ik heb oprecht nog nooit zulke mooie graphics en vloeiende bewegingen op mijn beeldscherm gezien.

Kleine sidenote

De RTX 2080 doet ontzettend veel pijn aan je portemonnee, dat geef ik toe. Ik heb achteraf mijn vriendin ook een gedeelte ervoor terug betaald, omdat ik het een veel te duur cadeau vond zo voor kerst. Maar voor dat geld krijg je ook wel een hoop kwaliteit en plezier terug. We leven sowieso in een tijdperk waarin technologie steeds duurder wordt. Kijk naar mobiele telefoons, daar leggen consumenten tegenwoordig rustig 1000 piek voor neer. Als het iets is waar jij echt van geniet, dan is het naar mijn mening het geld meer dan waard.