Waar zet ik mijn tv neer?

0
1468

Je wilt een nieuwe televisie kopen maar je weet nog niet precies waar je deze tv wilt plaatsen. Het is belangrijk om eerst een plek voor je tv te vinden voordat je de televisie daadwerkelijk gaat kopen. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je een televisie koopt en dat deze helemaal niet past op de plek waar je hem uiteindelijk neer wilt gaan zetten of aan vast wilt maken. In deze blog kijk ik dan ook naar waar je aan moet denken als je een plek kiest om je televisie te plaatsen.

Hoogte van de televisie

Je kan je televisie op verschillende hoogtes plaatsen. Wat de geschikte hoogte is, is afhankelijk van de hoogte van je bank of zetel. Je hoeft in principe geen rekening te houden met je TV meubel. Je kan tegenwoordig je televisie op aan de muur bevestigen. Als je ervoor kiest om de televisie aan de muur te bevestigen doormiddel van een TV beugel, moet je er wel rekening mee houden dat de wand voldoende sterk is om de televisie te dragen. Als dit niet het geval is, kan je helaas geen TV beugel plaatsen. Wel zijn er nog voldoende andere mogelijkheden om je tv te plaatsen.

Wat als je muur niet sterk genoeg is?

Als je binnenmuur niet sterk genoeg is om een televisie te dragen kun je er ook voor kiezen om je tv aan het plafond vast te maken. Dit kan door middel van een TV plafondbeugel. Zorg er wel voor dat je een TV plafondbeugel koopt van goede kwaliteit, je wilt namelijk niet dat je splinternieuwe televisie op de grond valt. Als je muur niet sterk genoeg is kan je ook overwegen een TV meubel te plaatsen. TV meubels zijn echter de laatste jaren niet meer zo populair, dit heeft ermee te maken dat je een hele hoge TV meubel nodig hebt om de televisie op de juiste hoogte te krijgen. Ook heb je geen DVD collectie meer nodig onder je televisie, want je favoriete films en series kijk je natuurlijk gewoon via Netflix.

In de slaapkamer

Veel mensen hebben een televisie in de slaapkamer. Het is namelijk heel erg fijn om lekker in bed te liggen en tv te kijken. Veel mensen weten echter niet dat de televisies in slaapkamers vaak te dicht op je bed staan. Dit kan ervoor zorgen dat je ogen minder worden op lange termijn. Een oplossing is om de televisie wat verder te plaatsen door bijvoorbeeld een TV plafondbeugel te gebruiken.