Genieten en weer helemaal jezelf worden

0
1512
vakantie

Het jaar vliegt aan ons voorbij. Zonder dat je er erg in hebt, is het alweer april van het jaar 2019! Dat merken we misschien in eerste instantie helemaal niet zo. Toch durf ik te beweren dat je het meer door hebt dan je toegeeft. Ga maar eens even na: hoe voel jij je de laatste tijd? Ben je wel toe aan wat meer zonneschijn zoals vorig weekend? Zijn je stress levels stiekem hoger dan je eigenlijk zou willen? Kortom, ben je toe aan een moment van rust? Dan weet je dat we alweer bijna op de helft van het jaar zitten. De zomer is niet voor niets de ideale tijd om een heerlijke vakantie naar de zon te boeken. Op die manier kun je echt even genieten en weer helemaal jezelf worden. Kortom, een vakantie voor ‘ik’!

Op tijd er tussenuit gaan

Wanneer je toe bent aan wat ‘ik’-tijd, dan moet je eigenlijk zo snel mogelijk er tussenuit gaan. Hoe langer je namelijk wacht, hoe meer gestrest je wordt en hoe moeilijker het is om op vakantie tot rust te komen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom wil ik je vandaag meegeven dat je op tijd er tussenuit moet gaan. Je moet jouw ideale vakantie met andere woorden op het juiste moment boeken. Een redelijk aantal onder ons denkt slim te zijn door de vakantie na het hoogseizoen te boeken. Dat is budgettechnisch zeker aan te raden. Toch is het niet voor iedereen een uitkomst. De perfecte tijd om er tussenuit te gaan, hangt sterk af van jouw baan.

Ik, ik en alleen ik

Iedere baan kent een piek periode waarin het erg druk is en iedere baan kent een rustigere tijd. Ik adviseer je om voor de drukte of direct er tussenuit te gaan. Ga je voor de drukte? Dan kom je alvast heerlijk tot rust tijdens jouw zonvakantie. De figuurlijke batterij is weer opgeladen en je bent weer de beste versie van jezelf. Hierdoor kun jij met gemak de drukke periode tackelen. Ga je direct na de drukte op vakantie? Dan kom je gelijk goed tot rust. Alles is achter de rug. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is aan je kleurtje werken. Dat kan ook zeer ontspannend werken. Het allerbelangrijkste is dat de vakantie naar de zon draait om jou en jouw rust. De tijd is daar: het draait om ik, ik en alleen ik!