Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Hoe machtig is Indonesië?

Voor mijn rondreis Indonesië vond ik het leuk om te weten, hoe machtig is Indonesië nou eigenlijk? Welnu, Indonesië is relatief groot, zowel qua omvang als bevolking.

Geografie

Het land bestaat uit 17 duizend kleine eilanden die samen ongeveer 750 duizend vierkante mijl tellen. Hoewel het land redelijk verspreid is, werkt zijn geografie grotendeels in zijn voordeel. Indonesië is een belangrijk handelscentrum en omdat het meer kustlijn heeft dan bijna elke andere natie op aarde, trekken stranden toeristen uit de hele wereld.

Met meer dan 250 miljoen mensen is Indonesië het vierde grootste land ter wereld, net onder de Verenigde Staten. Het is ook het meest dichtbevolkte moslimland met ongeveer 87% van de Indonesiërs die de islam volgen.

Economie

Indonesië heeft ook een krachtige economie, het is het grootste in Zuidoost-Azië en de 16e grootste in de wereld, met een BBP van bijna $ 900 miljard dollar.

Sinds Widodo in 2014 aantrad, is het infrastructuurbudget van het land met meer dan 53 procent gestegen. De Indonesische export heeft de afgelopen jaren echter een klap gekregen door de afnemende vraag vanuit China. Bovendien heeft Indonesië een van de snelst stijgende percentages van ongelijkheid in rijkdom in Oost-Azië, in feite leeft twee derde van de bevolking van minder dan $ 2 dollar per dag.

Defensie

Het land is ook kwetsbaar als het gaat om defensie. Indonesië besteedt minder dan één procent van zijn budget aan militaire uitgaven. Dit ligt ruim onder het aanbevolen budget van de NAVO van 2% en de Verenigde Staten krijgen 4% toegewezen. Bovendien, met minder dan 900 duizend militairen, zou Indonesië een gemakkelijk doel kunnen zijn voor hun machtige buren zoals China, dat bijna 5 miljoen actieve personeelsleden heeft.

Het leger van Indonesië kan echter de komende jaren sterker worden, omdat het land op zoek is naar een luchtverdedigingssysteem uit China.

Conclusie

Dus, hoe krachtig is Indonesië? Welnu, in zekere zin is het land erg krachtig. Indonesië profiteert van een moderniserende economie en een geliefd en ambitieuze nieuwe leider.

Het land heeft ook een snel groeiende aanwezigheid online. Inwoners van de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, zijn actiever op Twitter dan die van enige andere stad op aarde. Maar met een relatief zwak leger en een worstelende bevolking, moet Indonesië een paar problemen aanpakken voordat ze als een werkelijk krachtige natie worden beschouwd.

Indonesië was een van de stichtende leden van de Associatie van Zuidoost-Aziatische staten, die een integraal onderdeel is van de ontwikkeling van de regio.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments