Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Hoe het is een winterpersoon te zijn

Winterpersoon

Het is pas Maart en de zomer komt eraan. Veel mensen kijken uit naar lange dagen in de zon en lekker in een zwembroek of bikini rondlopen. Maar zelf ben ik altijd meer een winterpersoon geweest. De zomer is voor mij te veel zweet, te heet en te vaak een verbrande huid. Geef mij zelf maar de winter, lekker koud in de sneeuw spelen, warm en knus rond het haardvuur zitten en chocomel drinken. Desondanks zijn de winters tegenwoordig niet meer zo fantastisch in Nederland. Door de opwarming van de aarde zijn de winters warmer en korter. Er is amper een vlok sneeuw gevallen deze winter en in Februari was het alweer lenteweer. Voor wintermensen is dit natuurlijk jammer. Ik heb amper gebruik kunnen maken van mijn dames winterjassen. In dit artikel bespreek ik de psychologische redenen dat mensen zoals ik en anderen liever van de winter genieten.

Een van de voornaamste redenen dat mensen liever de winter hebben is zoals ik zei de knusheid van een haardvuur en warme kamer terwijl het buiten slecht weer is. Dit heeft niet alleen met de chocomel en het haardvuur e maken maar oom et een begrip dat psychologische veiligheid heet. Wanneer mensen in de winter de gordijnen sluiten, minder naar buiten gaan en lekker onder een deken een film opzetten voelen ze zich veiliger. Door de isolatie in een huis krijgen je hersenen de signalen dat er minder dreigingen zijn en dat je veilig bent. Hierdoor gaat stress omlaag en voelen mensen zich beter.

Psychologische redenen

Daarnaast is er vooral door platforms zoals Instagram en Facebook altijd de angst om dingen te missen. We zien constant leuke evenementen voorbijkomen en in de zomer met alle vakanties en festivals is dit het ergst. Veel mensen krijgen daardoor constant het gevoel dat ze van alles en nog wat missen en daardoor krijgen ze slechte buien. Ik heb hier zelf als introvert ook last van. In de winter gebeurt er een stuk minder en daardoor heb je ook minder last van de angst om evenementen te missen.

In de winter heb je ook minder last van schuldgevoelens wanneer je niet aan je verantwoordelijkheden voldoet. Je kunt de sportschool best missen als het verschrikkelijk weer is buiten. Wanneer je op een warme zomerdag niet gaat sporten zul je je hier slechter over voelen. Dit klinkt natuurlijk alsof mensen de winter gewoon gebruiken om binnen te kunnen zitten en dit is zeker een onderdeel ervan. Maar er zijn natuurlijk ook veel mensen inclusief ikzelf die gewoon van sneeuw en ook wintersporten houden.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Wat is infraroodverwarming

Uitleg infraroodverwarming Een ruimte wordt doorgaans verwarmd door middel van convectie. In het geval van...

Zo kies je de juiste vuurschaal voor in je...

Een vuurschaal geeft je tuin niet alleen meer uitstraling, het is ook erg handig...

Wat is arganolie en wat vind ik ervan?

Arganolie kopen we steeds meer. Logisch, want het zorgt dan ook voor vele voordelen. Het geeft...

Kies je voor een douchewand of douche deur?

Ga je binnenkort de badkamer verbouwen en twijfel je nog of je een douchewand...

Online donatie geven

Wist je dat 1 op de 5 mensen een vorm van dementie krijgt? Bij...

Een badkamermeubel kopen: Waar moet je op letten?

Wil je voor je huidige of een nieuwe badkamer een nieuw badkamermeubel kopen? Dan...

Categorieën

Comments