Hoi! Ik ben Liam Kolenman. Welkom op mijn blog ikmagazine.nl. Ik woon in Leeuwarden in Friesland en ik ben dit blog begonnen omdat ik een tijdje werkeloos ben geweest wegens een burn-out.

In die tijd wilde ik toch actief bezig zijn met mijn hobby: schrijven. Ik schrijf graag over verschillende onderwerpen. Ik laat mij ook graag inspireren door wat ik mee maak of wat aan mij gevraagd wordt om over te schrijven.

Zoals je in mijn menu kunt zien, ben ik in veel dingen geïnteresseerd. Zo schrijf ik graag over wonen, gezondheid, financieel nieuws of weetjes, auto’s en vakanties. Door mijn brede interesses vind ik altijd wel weer wat nieuws om over te schrijven. Het kan dus zomaar zijn dat je artikelen van mij tegenkomt die net even buiten bovenstaande categorieën vallen. Ik laat mij hierdoor dan ook niet beperken. Toch zal ik even kort beschrijven wat voor soort blogs je kunt verwachten per thema.

Goed kunnen horen en zien

Ruim 6 op de 10 mensen dragen een bril of contactlenzen. Een ruime meerderheid van de bevolking draagt een bril of contactlenzen. Op oudere leeftijd ontkomt bijna niemand er meer aan en is het meer dan gewoon als je een bril draagt. Met het gehoor van mensen gaat het ook aardig achteruit. Door steeds hardere geluiden die we overal te horen krijgen beschadigen de oren een stuk sneller. Naar schattingen blijft dat er in Nederland ongeveer 1,5 miljoen doven en slechthorenden zijn, waarvan ruim een derde hoortoestellen gebruikt en er jaarlijks circa 150.000 mensen een hoortoestel aanschaffen. En dit zal de komende jaren alleen nog maar meer gaan worden. Daarom is het maar goed dat er tegenwoordig genoeg hulpmiddelen zijn om deze vervelende klachten te verminderen en soms zelfs te laten verdwijnen!

Opticien

Een opticien is iemand die gespecialiseerd is in het opmeten van ogen en het aanmeten van brillen of contactlenzen. Het werk als opticien heeft dus alleen te maken met het zicht van mensen. Verschillende werkzaamheden die een opticien zal verrichten zijn: oogmetingen en het adviseren van klanten met betrekking tot monturen, glassoorten, contactlenzen en de ogen zelf. Maar ook het repareren van brilmonturen en het slijpen van brillenglazen behoort tot de werkzaamheden van een opticien. brillen worden ook steeds meer als echte mode items gezien en daarom is het van belang dat een opticien jou goed advies kan geven over welk montuur en welke kleur bij jou vorm en huidskleur past. Een multifocale bril is handig voor mensen die moeite hebben met veraf zien en toch ook een leesbril nodig hebben. In een multifocale bril zitten namelijk meerdere sterktes. Velen van ons zullen wel al eens een bezoekje aan de opticien hebben gebracht om de ogen te laten opmeten. Bekende opticiens zijn Specsavers, Pearl, Eye wish en Hansanders.

Audicien

Een audicien is net weer wat anders dan een opticien. Een audicien is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het uitvoeren van gehoormetingen en in het leveren van gehoorapparaten of andere hulpmiddelen voor het gehoor. Naast hoortoestellen bestaan er tegenwoordig andere hulpmiddelen voor slechthorenden, zoals speciale hoor brillen en telefoons. Als audicien werk je niet alleen in de winkel maar ook in de werkplaats en in de meetruimte. De nieuwe hoortoestellen bestaan uit steeds meer uitgebreide software en daar kan wel eens iets mis mee zijn. Daarom werken audiciens niet alleen met het verkopen van hoortoestellen maar wordt er ook enige technische kennis vereist. Als audicien krijg je voornamelijk te maken met wat ouderen mensen maar ook wel eens met pasgeboren baby’s of kleine kinderen. Hier kan namelijk wel eens een gehoorstoornis bij ontdekt worden die jij dan als audicien mooi kan verhelpen.

Gerelateerde berichten

Aanbevolen

Een autoverzekering moet passen bij jouw auto

Het is belangrijk om een voertuig te verzekeren. Alleen dan is het mogelijk om...

Waarom een gepersonaliseerde waterfles kopen?

Een waterfles is vaak vrij saai van ontwerp. Dit komt omdat de ontwerpers iedereen...

Hoe vraag je een visum aan?

Als je binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan, dan is het...

Drogisterij online, hoe handig is dat!

Veel mensen vinden het vervelend om boodschappen te moeten doen. Dit kan komen doordat...

Makkelijk nieuwe opdrachten vinden via het internet 

Als freelancer ben je altijd afhankelijk van het aantal opdrachten die jij mag uitvoeren....

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten!

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk geen ziektes oplopen. Daarom is het...

Categorieën

Comments